Ce ne pasă nouă ? Treaba ta....
Autor: Postolache Daniel  |  Album: "Zi de judecată "  |  Tematica: Lucrurile lumii
Resursa adaugata de Daniel7084 in 06/10/2022
    12345678910 0/10 X
* Matei Cap 27:3-5 *

Căinţa şi moartea lui Iuda
3 Atunci, Iuda*, vânzătorul, când a văzut că Isus a fost osândit la moarte, s-a căit, a dus înapoi cei treizeci de arginţi, i-a dat preoţilor celor mai de seamă şi bătrânilor
* Mat 26:14 Mat 26:15
4 şi a zis: „Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat.” „Ce ne pasă nouă?” i-au răspuns ei. „Treaba ta.”
5 Iuda a aruncat arginţii în Templu şi s-a* dus de s-a spânzurat.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
----- Avem în fața noastră un pasaj din Biblie, real plin de tristețe absolută. Dacă am face o comparație onestă cu cele doua răspunsuri care își fac apariția în acest text, ajungem la concluzia realități crunte. Iată cu ajutorul Lui Dumnezeu am tras câteva elemente practice din aceste versete biblice. Pasajul este tragic la fel și tematica prezentată în această Evanghelie.
* Cuvintele drastice adresate unui om, cu vază, cu un grad mare printre oameni contemporani cu el. Este vorba de Iuda. Acest Iuda Iscarioteanul era din numărul celor doisprezece ucenicii de ai lui Isus, vedem în Luca 22:3. Vedem însă realitatea omului când puterea celui rău își face apariția și intra în coordonarea omului pământean conform versetului 3 din același capitol, prima parte a versetului spune clar că, Satana a întrat în Iuda. Acesta apariție a duhului rău duce la desfășurarea terenului de vindere a Domnului Isus Hristos pe suma de treizeci de arginți.
Pe paginile Scripturi ni se spune despre Iuda ca a avut niște calități și trăsături chiar, una din ele îl denotă ca fiind hoț cu acte în regulă. Vedem un pasaj din Evanghelia după Ioan în capitolul 12:4-6 unde ni se revelează adevărata față a lui Iuda Iscarioteanul, fiul lui Simon unde pune o întrebare în Versetul 5 și 6 " (5)De ce nu s-a vândut acest mir cu trei sute de lei și să se fi dat săracilor? (6)Zicea lucrul acesta nu pentru că purta grijă de săraci, ci pentru ca era un hoț și, ca unul care ținea punga, lua el ce se punea în ea”.
-----Interesant câte fețe ar putea avea un om, și cât de repede își schimbă atitudinea în funcție de câștig personal. Credem cu siguranță în duioșia cuvintelor lui Iuda esența răului și a egoismului pe către îl găsim în rândul creștinilor de astăzi.
Vedem căci Iuda a făcut business chiar călcând în picioare harul Lui Dumnezeu în mod voluntar din cauza motivului de câștig mârșav și necinstit. Iată cateva puncte principale concluzionale:
1. Un prieten te vine, un frate te vinde;
2. Banul calcă în picioare harului Lui Dumnezeu;
3. Nu te lasă coordonat de GPS-ul firei pământești, pofta cărnii și destrăbălare;
4. Nu alege satisfacția de o secundă sau un minut pierzând astfel veșnicie veșnică;
5. Nu se merita sa părăsești locul unde te-a pus Dumnezeu;
6. Nu se merita sa faci contract murdar cu lumea păcătoasă fără de Dumnezeu;
7. Nu se poate sa lucrezi în întuneric când Dumnezeu e lumină;
8. Nu te lasa momit de satisfacția primita din partea oamenilor;
9. Nu te depărta de Dumnezeu Tău, vei cădea și căderea va fi mare;
10. Nu-L vinde pe Creatorul Tău pe lucruri de nimic;
11. Nu-L vinde pe Salvatorul și Mântuitorul tău pe schimb valutar pământesc;
Concluzie: Dacă îl vinzi sau dacă îl vei vinde pe Isus omul din Golgota vei avea un sfârșit tragic, neîmplinit, nefericit, fără nădejde, fără salvare, fără mântuire, fără iertare, fără credință și fără nimic. În cazul lui Iuda sfârșitul lui a fost tragic, vedem în Matei 27:5 unde ni se spune astfel "Iuda a aruncat argintii în Templu și s-a dus de s-a spânzurat".
-----Prin urmare vreau sa debutez prin realitatea ----------------------------------------------------------------------
a doua propoziții sau răspunsurii primite de Iuda din partea mai marilor preoți. Este vorba de textul biblic din Matei 27:3-5. Cele doua răspunsurii tragice din întreaga istorie culturală, istorică, sociala, religioasă a preoților celor mai de seamă și a bătrânilor după cum urmează "Ce ne pasă nouă? și " Treaba ta ". Aceste doua răspunsuri m-au făcut să meditez adânc și să mi dau seama de nenumăratele pățanii din viața mea proprie. Cu toții știm despre corupția și întrarea indulgentă a păcatului în viața omului prin diferiți oameni sau împrejurimi. Atunci când ești atras și momit de oameni, de păcate și ajungi chiar la săvârșirea păcatului în sine, în cele din urmă ajungi ca și luda cu întârziere la procesul de caință. Deseori oamenii sau persoanele care mi-au pricinuit răul și mi- au pus piedici pe calea spirituală și m-au condus înspre păcat, înspre rău, le-am cerut în ”socoteală”. Când au fost întrebați acești oameni de ce mi-au distrus viața spirituală sau de ce mi-au făcut rău, de ce și-au bătut joc de viața mea, am observat același răspunsurii ca și în cazul lui Iuda "Ce ne pasă nouă?" este treaba ta. Tragic, raspuns tragic și fără sens. Momit, târât în păcat, în curvie, în destrăbălare și la urmă când ii întrebi iti răspund ca tot tu ești vinovat ca este treaba ta. Ce lume corupta și mizerabilă, va spun din experiența vieți mele, va rog, numiți răul rău iar binele, numiți-l bine. Dacă am da două exemplu practice, m-am gândit dacă aș pleca la o benzinărie și aș introduce în propria mașina benzină sau diesel dar să fie concentrația și cu apă să-mi strice mașina, apoi să plec și sa le cer socoteala mai marilor șefi ai benzinăriei știți ce mi-ar răspunde? , La fel "Ce ne pasă nouă?". Pe strada aceasta sunt încă 5 benzinării, de ce ai venit fix la noi? Este treaba ta, descurcă-te! ... . tu ne-ai ales pe noi... știi cum ai reacționa? Foarte pașnic nu? ... . iar un alt exemplu în rândul tinerilor unde sunt cele mai multe vieți distruse spiritual. Dacă ai merge intr-un club, iar acolo începi să bei acolo, să fumezi, să-ți distrugi la propriu plămânii tăi iar apoi în ziua următoare să vi și sa ceri socoteală la club acolo și să le spui: " Ce mi-ați făcut? Mi-ați distrus viitorul, viața, sănătatea, totul... ți-ar răspunde tocmai astfel: " Ce ne pasă nouă? ,"Treaba ta ", Tu ai ales sa faci asta noi nu te am obligat, tu ne-ai ales pe noi, tu ai ales sa bei, tu ai ales sa te droghezi tu doar tu, apoi prin urmare ți-ar spune, uite vezi, pe strada aceasta sunt 3 biserici creștine, una e penticonstală, alta este creștină și urmatoarea este luterană, dar din fericire pentru beneficiarii clubului nostru tu ne-ai ales pe noi. Printre altele iar se ridica întrebarea,"Este vina ta, tu ne-ai ales ".
------Aceste lucrurii îmi spun realitatea așa de cruntă din ziua de astăzi, vieții distruse, familii distruse, fără responsabilitate, fără nimic iar în cele din urmă fără Dumnezeu. Aceste cuvinte le- am stors din exemplul lui Iuda, despre vinderea lui Isus și despre cele doua răspunsurii tragice ale celor mai de seama preoți și ale bătrânilor. Sunt ferm convins că cele două răspunsurii l-au intuit pe bietul Iuda să se ducă să se spânzure în noapte, iar din păcate, umila lui căință a fost zadarnică. Aș încerca puțin sa parafrazez, deoarce m-am așteptat de la mari preoții sa-l ierte măcar, sau bietul Iuda sa-și ceară iertare de la Isus că poate cumva ajungea la iertare. Pana în zilele noastre numele de Iuda nu mai e asa de cunoscut printre noi, orice mamă nu-și pune copilului ei numele de Iuda fiindcă se teme de ce se
ascunde în spatele la acest nume. Cum se spune și în secolul XXI printre noi, Iuda s-a spânzurat și a murit dar are mulți nepoții și frații, Doamne ai milă, Amin.

Editura Postdann 6 Octombrie 2022
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 355
Opțiuni