Credinta adevarata se transmite!
Autor: Gesica Maria  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de GesicaM in 10/06/2022
    12345678910 0/10 X
1. După acestea, Dumnezeu a încercat pe Avraam şi i-a zis: "Avraame, Avraame!" Iar el a răspuns: "Iată-mă!"
2. Şi Dumnezeu i-a zis: "Ia pe fiul tău, pe Isaac, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, şi du-te în pământul Moria şi adu-l acolo ardere de tot pe un munte, pe care ţi-l voi arăta Eu!"
3. Sculându-se deci Avraam dis-de-dimineaţă, a pus samarul pe asinul său şi a luat cu sine două slugi şi pe Isaac, fiul său; şi tăind lemne pentru jertfă, s-a ridicat şi a plecat la locul despre care-i grăise Dumnezeu.
4. Iar a treia zi, ridicându-şi Avraam ochii, a văzut în depărtare locul acela.
5. Atunci a zis Avraam slugilor sale: "Rămâneţi aici cu asinul, iar eu şi copilul ne ducem până acolo şi, închinându-ne, ne vom întoarce la voi".
6. Luând deci Avraam lemnele cele pentru jertfă, le-a pus pe umerii lui Isaac, fiul său; iar el a luat în mâini focul şi cuţitul şi s-au dus amândoi împreună.
7. Atunci a grăit Isaac lui Avraam, tatăl său, şi a zis: "Tată!" Iar acesta a răspuns: "Ce este, fiul meu?" Zis-a Isaac: "Iată, foc şi lemne avem; dar unde este oaia pentru jertfă?"
8. Avraam însă a răspuns: "Fiul meu, va îngriji Dumnezeu de oaia jertfei Sale!" Şi s-au dus mai departe amândoi împreună.
9. Iar dacă au ajuns la locul, de care-i grăise Dumnezeu, a ridicat Avraam acolo jertfelnic, a aşezat lemnele pe el şi, legând pe Isaac, fiul său, l-a pus pe jertfelnic, deasupra lemnelor.
10. Apoi şi-a întins Avraam mâna şi a luat cuţitul, ca să junghie pe fiul său.
11. Atunci îngerul Domnului a strigat către el din cer şi a zis: "Avraame, Avraame!" Răspuns-a acesta: "Iată-mă!"
12. Iar îngerul a zis: "Să nu-ţi ridici mâna asupra copilului, nici să-i faci vreun rău, căci acum cunosc că te temi de Dumnezeu şi pentru mine n-ai cruţat nici pe singurul fiu al tău".

Geneza 22:8,14, 18

„8 „Fiule”, a răspuns Avraam, „Dumnezeu Însuşi va purta grijă de mielul pentru arderea-de-tot.” Şi au mers amândoi împreună înainte.




Eu nu pot sa nu mă gândesc la Avraam și la însuși Dumnezeu care a dat pe singurul său fiu pentru noi. . cea ce putem observa și la Isaac este ascultarea și încrederea lui față de tatăl său. . la spusele tatălui său, însuși Domnul va purta de grija pentru jertfă. . cea ce mă lăsat impresionata este faptul că Isaac nu incerca sa fugă în momentul în care tatăl său îndreapta cuțitul pentru a îl aduce ca jertfă dar are pe deplină încredere în tatăl său precum Avraam in Dumnezeu. . același lucru l-a făcut și Domnul nostru Isus Hristos când s-a dat pe sine însuși ca jertfă pentru noi și păcatele noastre!
Ascultarea lui Isaac arata și mărturiseste aceași credință a tatălui său. .
Așa că dacă noi avem acea credință ca a lui Avraam in Dumnezeu copii noștri vor avea mai multe șanse de a urma aceași credință. . gândiți-va ce a fost în inima acelui copil (Isaac) când tatăl sau dorea să îl omoare, el nu a fugit a stat acolo până când Dumnezeu l-a strigat pe Avraam. .
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 453
Opțiuni