Consiliere creștină
Autor: David Nedelcovici  |  Album: -  |  Tematica: Bunatatea
Resursa adaugata de ndavidnn in 11/12/2020
    12345678910 0/10 X


Fiecare dintre noi avem o responsabilitate foarte mare înaintea Lui Dumnezeu pentru societatea noastră. Scopul nostru este de a iubi oamenii cu toată puterea, nu pentru cea ce sunt ei, ci pentru cea ce pot deveni ei pentru Hristos. Oamenii au nevoie de o vindecare a minți pentru a reuși să aibă parte de o vindecare a sufletului.
Ceea ce mulți ani am ignorat, va trebui să scoatem în evidență, acum. Creștinul are nevoie de consiliere. Nu înseamnă că ești nebun, prost sau idiot (așa cum societatea îi caracterizează pe mulți ) dacă mergi la consiliere, într-o pshiatrie.

• Ce înseamnă defapt o Pshiatrie?

Psihiatrie din original, este compus din două cuvinte: psyche -> care se referă la persoană, dar este tradus prin “suflare, suflet și minte “, iar cel de al doilea cuvănt este “iatreia -> tratament”.
Putem înțelege acum că pshiatrie înseamnă o vindecare a minții.

Problema este că sistemul creștin, a acuzat de alungul anilor mersul la consilier sau pshiolog. Dar tot ei, au respins oamenii cu probleme și nevoi, atăt spirituale căt și mentale.

Ceea ce este de scos în evidență, este că nu tot sistemul psihologic este cuprins de concepte creștine, dar tocmai aici intervine nevoia de consilieri creștini și de a implementa o mentalitate biblică, în psihologia de azi.

În biserici va trebui să existe consilieri spirituali, ca oamenii cu probleme să fie dirijați spre ei!

Pe partea de vindecare a unui creștin va trebui să luăm în considerare: mintea, sufletul și starea spirituală.

Va trebui să consultăm oamenii cu grijă și respect față de Dumnezeu, find unul din creațiile sale. Pentru rezultate rîn consiliere, și fără recidive va fi nevoie să acționăm pe partea “bio-pshio-socio-spiritual “ în mod egal și echilibrat.

• Cățiva pași simpli pentru a ajuta consiliatul

(1). Ajutarea consiliatului să își cunoască părțile pozitive
(2). Creșterea posibilitații de a conștientiza alternativele sănătoase.
(3). Controlul și învățarea de soluții sănătoase
(4). Remărci pozitive și încurajatoare

• Un sistem după care ar putea merge consilierul:

-Identifică modelul de găndire
-Observă comportamentul problematic
-Privește factori de menținere a pacientului
-Scoate în evidență factorii de protecțe

Pentru un succes căt mai mare în terapia creștină, va trebui ținut cont de cea mai puternică armă, a consilierului căt și a celui consiliat -> rugăciunea și postul.

Trebuie să scoatem în evidență faptul că consiliera nouthetică/biblică se referă la o metodologie biblică de rezolvare a problemelor, dar consiliatul este schimbat doar prin puterea Duhului Sfănt.

Consiliatul va trebui informat de atitudinea pe care trebuie să o prezinte în fața: unui gănd-automat (născut în preajma unei circumstanțe pozitive/negative); unei stări (determinată de o emoție pozitivă/negativă). Pentru că găndul și emoția determină actiunea. Ca să se știe, că influența demonică, poate pune în mintea pacientului un gănd de genul: “nu ești bun de nimic, toată viața ai fost greșit, nu ai șanse”. Inevitabil, găndul va fi direcționat spre partea sufletească. Consiliatul devine trist. Intră în anxietate, depresie, iar mai apoi decurge la actiune, și își îneacă amarul în adicții.

•Starea determină găndul, găndul determină emoția, emoția determină acțiunea.

Trebuie să fim conștienți de faptul că tulburările mintale ale unui consiliat se pot detecta și în vorbirea lui. De aceea limbajul unui consilier trebuie să fie blănd și suav, pentru a avea loc un transfer. (consiliatul își va expune punctele negative, iar consilierul îi va prezenta punctele pozitive.)

Terapia creștină trebuie să înlocuiască convingerile greșite și găndurile eronate.
Cel mai important lucru de știut, este că în funcție de situație se vor adapta soluțiile.

Suntem singura salvare pentru societate, avănd cel mai puternic ghid, după care să ne ghidăm. Într-o bună zi, vom eșua. Cel mai probabil soluțile noastre vor deveni maladaptive, și totuși un lucru singur care va rămăne în picioare, este dragostea pentru aproapele nostru.

Dumnezeu ne spune în Evrei 4:12, puterea cuvăntului Său, și efectul său. Acest verset poate fi cheia pentru orice problemă, influență sau acțiune demonică. Cea ce am prezentat eu mai sus, nu va avea 100% efect sau roade. Dar știu cu certitudine, căci cuvăntul viu al Lui Dumnezeu, va transforma, regenera și va reabilita orice viață.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 591
  • Favorită: 1
Opțiuni