Evitarea conflictelor
Autor: NICOLETA POP  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de nicoleta-pop in 11/11/2020
    12345678910 0/10 X
Un lucru general valabil despre conflicte este faptul ca fiecare dintre noi avem parte de conflicte in viata noastra.
Biblia ne vorbeste despre evitarea conflictelor, ce inseamna mai exact sa evitam conflictele? In cartea proverbe gasim cateva versete care ne pot ajuta sa intelegem ce inseamana acest lucru
Proverbe 17:14 Începutul unei certe este ca slobozirea unor ape; de aceea, curmă* cearta înainte de a se înteţi.
Sa ne imaginam un baraj care are o mica, nu mare, ci o mica spartura in ea. Odata ce a inceput sa curga apa prin acea spartura, spartura se va face tot mai mare, iar apa nu va mai putea fi oprita si va face mari pagube. Cum tine barajul apele sub control asa trebuie sa ne controlom si noi cand e vorba de o cearta. Deci ce inseamna sa evitam conflictele? Sa nu le dam curs, sa ne opunem lor cu rezistenta unui baraj.

Proverbe 17:19 Cine iubeşte certurile iubeşte păcatul şi cine-şi* zideşte poarta prea înaltă îşi caută pieirea.
Interesanta asociere intre a iubi cearta si a zidi o poarta inalta. Cel care isi zideste o poarta inalta cauta sa iasa in evidenta, o poarta inalta atrage atentia tuturor, dar mai ales atentia hotilor, astfel cel care si-a zidit o poarta inalta isi cauta pierea.
Cred ca fiecare dintre noi cunoastem persoane care daca nu au in fiecare zi vreun conflict, vreo cearta, parca nu se simt bine. Atunci se simt ei impliniti daca se cearta cu cineva.
Acestia, cei care iubesc cearta, iubesc pacatul, sunt pe o cale gresita, care duce la pieire. Ce inseamna sa evitam conflictele? Sa nu cautam sa avem conflicte cu cei din jur de dragul de a avea.

Proverbe 25:8 Nu* te grăbi să te iei la ceartă, ca nu cumva, la urmă, să nu ştii ce să faci când te va lua la ocări aproapele tău.
De obicei, in marea majoritate a cazurilor, cand ne luam la cearta, ne luam pt ca ne simtim nedreptatiti si cautam sa ne demonstram adevarul, sa ne facem dreptate. Ce inseamna sa evitam conflictele? Sa nu cautam sa ne facem dreptate certandu-ne.

Proverbe 26:17 Un trecător care se amestecă într-o ceartă care nu-l priveşte este ca unul care apucă un câine de urechi.
Cu alte cuvinte sa nu ne amestecam in conflictele altora.
Uneori o facem cu intentii bune. Dar a evita conflictele inseamna sa nu ne amestecam in certuri care nu ne privesc.

Cineva a facut urmatoarea observatia vizavi de intamplarea lui Daniel in groapa cu leii. Intr-adevar Dumnezeu a fost cel care la izbavit pe Daniel din groapa cu lei, dar nici Daniel nu a incercat sa traga leii de coada. Ori de cate ori starnim vreun conflict, noi de fapt tragem leul de coada.

Ce inseaman sa evitam conflictele?
• uneori inseamna sa fim un dig fara spartura, iar
• alteori inseamna sa nu incercam sa tragem leul de coada.

Dumnezeu ingaduie sa aiba loc conflicte in viata fiecaruia dintre noi.
In toate conflictele din viata noastra (indiferent cine a starnit conflictul) noi suntem responsabili pt ceea ce facem, zicem sau gandim.


Ma rog ca Domnul sa ne dea tuturor intelepciunea necesara pt ca sa putem administra corect orice conflict.
Amin!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1457
Opțiuni