RUGĂCIUNEA LA ÎNCEPUTUL ANULUI
Autor: Billy Graham  |  Album: fara album  |  Tematica: Ascultarea
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 03/01/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
*Această rugăciune a Lui Billy Graham, rămâne încă actuală pentru noi în zilele noastre.

Tatăl și Dumnezeul nostru, a venit noul an, recunoaștem că avem nevoie de prezența și de călăuzirea Ta.

Fiecare dintre noi are speranțe și așteptări pentru anul, care a venit – doar Tu de unul singur cunoști, ce ne așteaptă, și doar Tu ne poți da puterea și înțelepciunea, de care avem nevoie, pentru a trece peste problemele, de care vom avea parte.

De aceea, ajută-ne cu smerenie să ne punem mâinile în Mâna Ta, să ne încredem în Tine și să căutăm voia Ta, pentru viața noastră în acest an nou.

Ajută-ne să ne încredem în dragostea Ta neschimbătoare și neclintită, în timp ce trăim în această viață, în care nu cunoaștem ce va fi mâine.

În timp ce avem parte de dezamăgiri și suferințe în viață, ajută-ne să găsim în Tine statornicia și mângâierea de care avem nevoie.

Prin ispitele vieții și prin poftele noastre, care caută cu încăpățânare voia noastră, ajută-ne să nu ne abatem din calea Ta, ci să avem curaj să facem, ceea ce este corect înaintea ochilor Tăi, indiferent de prețul pe care trebuie să-l plătim.

Și printre treburile noastre zilnice, și în timp ce căutăm, deschide-ne ochii, pentru a vedea necazurile și nedreptățile lumii acesteia, care suferă, și ajută-ne să avem compasiune și să renunțăm la alte lucruri, pentru a ne implica în viețile acelor oameni, care au vreo nevoie (lucruri fără de care nu pot trăi) și care nu au prieteni. Fie ca rugăciunea noastră permanentă să fie, precum acea, a cântărețului de psalmi: “Învaţă-mă, Doamne, calea orânduirilor Tale,
ca s-o ţin până la sfârşit!” (Psalmii 119:33).

În aceste vremuri dificile, ne rugăm pentru țara noastră, și pentru liderii ei, și pentru toți aceia, care caută pacea, și dreptatea, în lumea noastră plină de probleme și pericole.

Unește poporul nostru divizat, într-un singur trup, dă-ne o viziune, cu privire la acele lucruri, pe care dorești să le facem. Cuvântul Tău ne aduce aminte: „Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!” (Psalmii 33:12)

Când privim la anul, care a trecut, Îți mulțumim pentru bunătatea Ta față de noi – ea este mult mai mare decât merităm.

Ajută-ne să nu uităm niciodată harul (darul nemeritat) și mila Ta, ci fie ca aceasta să ne îndemne la pocăință, și să ne facă să ne dedicăm viața Ție, pentru a face din Tine, temelia și centrul vieții noastre, în acest an.

Tată Îți mulțumim pentru făgăduințele (promisiunile) Tale și pentru speranță, în acest an nou, privim înainte cu credință și așteptăm împlinirea planurilor Tale.


Te rog pentru toate acestea, în numele Domnului și Salvatorului nostru, care prin moarte și prin înviere, ne-a dăruit speranță pentru lumea aceasta și pentru cea viitoare.
Amin!

Traducere: Repalov Veaceslav

“S-ajungă rugăciunea mea înaintea Ta!
Ia aminte la cererile mele” (Psalmul 88:2)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1453
  • Favorită: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”