Valoare, timp și responsabilitate
Autor: Ioan Hapca  |  Album: Viața - sens și scop  |  Tematica: Timpul
Resursa adaugata de Ioanhapca in 17/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Viitorul nu-l putem cunoaște, trecutul nu-l putem schimba, prezentul nu-l putem valorifica corespunzător, pentru că nu știm prețui bine timpul acordat de Dumnezeu dându-I întâietate Lui în toate lucrurile și nu ne știm număra bine zilele de har pe care le primim ca „să ne bucurăm și să ne veselim în Domnul” și pentru că Cuvântul Sfânt care lămurește trecutul, edifică prezentul, descoperă și asigură viitorul și ne poate transforma în oameni tot mai valoroși, nu este la loc de cinste în viețile noastre!
Intradevar ca oameni, fiinte create, ne nastem si traim in timp. Timpul este un dar divin dar si un obstacol pe care trebuie sa-l invingem fiindca in ultima instanta existenta este finita. Dumnezeu care este in afara timpului ne intinde o mana, ne trimite harul pentru a ne ajuta sa iesim din contingenta timpului, si sa avem parte de o viata eterna. Felicitari pentru inteleptele reflectii.
Adăugat în 18/08/2017 de marin2016
Pentru schimbare în bine, în TOATE domenile vieţi, inclusiv în cel spiritual, omul are nevoie de trei lucruri: interes pentru acest lucru,( teorie) ,TIMP şi efort,( practică). Pentru schimbare în rău în toate domenile vieţi, inclusiv în cel spiritual omul are nevoie doar de TIMP. TIMPUL din perspectiva schimbări omului ,pentru uni îi mumă iar pentru alţi e cumă . (...)

O să mă întrebaţi dar unde-i locul lui Dumnezeu în schimbarea omului. Dumnezeu cu mult TIMP înainte de a se schimba un om, El ,a pregătit în detalui această schimbare, omul doar trebuie să VADĂ lucrul acesta şi intre cu TIMPUL în ea. (...)

Adăugat în 22/08/2017 de pascaioan
Amin! Primesc aceste cuvinte ca o mustrare pentru mine, și mulțumesc Domnului pentru ea. Domnul să vă binecuvinteze, fr. Ioan, pentru gândurile minunate pline de har!
Adăugat în 05/09/2017 de GeluVCiobanu
Statistici
  • Vizualizări: 1131
  • Comentarii: 3
Opțiuni