Du-te și te împacă...
Autor: Corneliu Mirăuţi  |  Album: Firimiturile care trebuie strânse  |  Tematica: Purtarea
Resursa adaugata de corneliumirauti in 05/07/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Armonia dintre oameni menține societatea în parametrii normali de funcționare. În familie, armonia dintre membrii este cel mai frumos lucru de care ne putem bucura. Între frați, slava lui Dumnezeu este cea care îi face să fie una. Totul e bine și frumos când lucrurile merg bine și nu apar probleme, dar ce facem când acestea apar? Cum le rezolvăm?

Putem greși noi, sau ceilalți, totuși, în ambele cazuri noi suntem chemați să trăim în pace. Romani 12:18 ,,Dacă este cu putinţă, întrucât atârnă de voi, trăiţi în pace cu toţi oamenii." Dacă ești într-o dispută cu un prieten, cu un frate sau cu părinții, nu amâna lucrurile crezând că timpul va șterge din istorie trecutul. Nu spune ,,nu am nici o treabă cu X sau Y". La Matei 5:25 Cuvântul ne învață: ,,Caută de te împacă degrabă cu pârâşul tău, câtă vreme eşti cu el pe drum..."

Să zicem că ai greșit cuiva, l-ai jignit sau l-ai vorbit de rău. Persoana respectivă poate fi mai reticientă în a te ierta. Cuvântul nu-ți spune ,,cere-ți iertare, iar dacă vrea să te ierte e bine, dacă nu, e treaba lui, tu ți-ai făcut datoria." Aceasta nu ne învață Hristos, oamenii da, dar Dumnezeu nu. ,,Caută de te împacă..." Poate dura un timp, poate să te coste, poate că un proces mai lung de împăcare te va ajuta să te lepezi mai ușor de Sinele tău. Nu te du înainte dacă nu te-ai împăcat cu cineva căruia știi că i-ai greșit. Poate nu ai greșit, dar cineva are ceva împotriva ta, chiar dacă nu pe bună dreptate. Să nu-ți fie greu să vorbești cu persoana respectivă, poate va înțelege cum stau lucrurile ș va vedea totul mai clar.

Să nu ne amăgim că un ,,te rog, iartă-mă", rezolvă lucrurile mereu. Uneori poate să ajungă doar atât, alteori poate necesita mult mai mult. Nu contează cât de scurt sau lung e drumul până la pace, noi trebuie să-l parcurgem până la final. Relația noastră cu Dumnezeu depinde foarte mult de cum ne raportăm la cei din jurul nostru. 1Ioan4:20,,...cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?"

Dacă este cu putință, trăiește în pace cu țoți oamenii. Pentru că nu suntem din lume, lumea nu ne va iubi. Dar aceasta nu înseamnă că nu putem trăi în pace față de oamenii din lume. Poate vor exista și cazuri când cineva nu va voi să trăiască în pace cu tine. Și atunci mai ai o soluție: aprinde cărbunii...

Psalmi 34:14 ,,...caută pacea şi aleargă după ea!" Nu aștepta ca alții să se împace cu tine. Fii tu primul și du-te de te împacă cu ceilalți.


Domnul ne vorbeşte din nou despre pace si armonie, dragoste, unitate, împăcare într-un mod aşa de clar, numai noi, cititorii să luăm seamă, slavă Lui de grija ce ne-o poartă căci ştie cu aşa de mare dragoste să ne arate tot ceea ce ne lipseşte, unde suntem deficitari. Fiţi binecuvântat frate.
Adăugat în 05/07/2017 de floridinmaracineni
Statistici
  • Vizualizări: 2247
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni