Despre Post (4)
Autor: Marin Mihalache  |  Album: Teologumena  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marin2016 in 12/06/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
4) Postul, rugăciunea, milostenia sunt virtuţi duhovniceşti, sunt suliţă şi scut împotriva iraţionalităţii şi întunericului demonic. După cuvântul Mântuitorului, unii demoni nu pot fi exorcizaţi decât prin post şi rugăciune. Pare contraindicat, altfel decât ne-ar îndemna şi ne-ar face să înţelegem sensul comun. Postul slăbeşte puterea trupului. Dar întăreşte totodata prezenţa duhului în trup şi în minte. Un război nevăzut nu poate fi purtat numai cu armura şi forţa brută, trupească. Ne trebuiesc arme mai rafinate, mai subtile, invizibile, fiindcă invizibili sunt şi demonii şi puterile întunericului.
Da, exact așa este! Foarte frumos și bine exprimat acest minunat adevăr despre post și aici (la aplicația practică) vine și se încadrează foarte bine acel verset strălucit al sf. Ap. Pavel; „când sunt slab, atunci sunt tare” pt că tăria omului, pe lângă faptul că nu stă doar în puterea propriu zisă a trupului ci mai ales în cea a minții lui, omul fără Dumnezeu este total neputincios și vulnerabil în fața atacurilor demonice, oricâtă putere ar avea în trup și oricâtă minte firească ar avea! De aceia un alt cuvânt minunat zice încă din cele mai vechi timpuri; „Domnul e tăria Mea!”, și este atribuit lui Dumnezeu ca titlu suprem, ca un nume.... și în Ps. de numărate ori, psalmistul revine la aceasta afirmând cu toată ființa; „Domnul este tăria mea...Stânca mea de adăpost,...Turnul meu de scăpare,...Ajutorul care nu lipsește în nevoi...”! Postul urmărește apropierea de El prin smerenie și cu recunoștință adâncă, un act de smerenie, recunoștință și adorare care mișcă inima Lui și pune în mișcare Puterea Lui necuprinsă, necunoscută și nebănuită!
O cugetare plină de adevăr, putere și har divin. Fii binecuvântat în veci de Domnul cerurilor și al pământului frate Marin!
Adăugat în 12/06/2017 de Ioanhapca
Postul, rugăciunea, milostenia sunt virtuţi duhovniceşti, sunt suliţă şi scut împotriva iraţionalităţii şi întunericului demonic.
Sunt medicamente sufletesși ,care vitaminizează sufletul și-l întărește să lupte împotriva întunericului.
Felicitări.
Adăugat în 12/06/2017 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 812
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni