Despre Post (3)
Autor: Marin Mihalache  |  Album: Teologumena  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marin2016 in 06/06/2017
    12345678910 7.75/10 X
Media 7.75 din 4 voturi
3) Omul a fost şi continuă să fie un animal carnivor, dar şi dacă este vegetarian, sau dacă ţine „dietă” ca la carte, nu înseamnă că instinctul său de supravieţuire sau acela de a ataca din pizmă şi din răutate pe alții s-au stins în jungla istoriei, sau că instinctul omenesc de răzbunare și de vrăjmășie s-a îmblânzit prin cultură şi civilizaţie. Fapt este că nu a ajuns omul aşa de sus în vârful piramidei gastronomice, rege peste toate animalele domestice și sălbatice fără de o poftă nepotolită de vărsare de sânge, de multe ori, din păcate, de sânge nevinovat. De aceea s-ar cuveni ca postul creştin să fie înţeles şi ca un efort de a ne abţine cu ajutorul harului Duhului Sfânt să nu osândim pe aproapele, să nu-i mâncăm de viu sufletul sau să-i facem zile fripte fratelui nostru, să nu vărsăm sânge nevinovat. Singurul trup pe care să îl mâncăm şi singurul sânge pe care să îl bem după post, cu smerenie, evlavie și frică de Dumnezeu, să fie adevăratul trup şi adevăratul sânge al lui Iisus Hristos, sub sfântul chip al pâinii şi al vinului, pentru hrana trupului și a sufletului nostru, întru nădejedea vieții înduhovnicite și a învierii.
Ami.
Este adevărat, fiara din noi nu piere cu diete ci prin răstignire constantă, prin pocăință sinceră, reală și profundă, în smerenie, din dragoste pt Hristos, Dumnezeul Care S-a întrupat să ne poarte fărdelegile, boalele, suferințele, poverile și toate păcatele la cruce ca să ne răscumpere cu sângele Lui Sfânt din felul nostru deșert de viețuire și să ne facă asemeni Chipului Său, transferându-ne neprihănirea și viața Lui prin Lucrarea Cuvântului Evangheliei Sale și prin Puterea Duhului Său Sfânt.
Glorie Lui!!! Frumos, folositor și ziditor mesaj frate Marin, Domnul să vă binecuvânteze și să vă umple de Lumina și Puterea Evangheliei prin revărsarea Sfântului Său Duh.
Adăugat în 06/06/2017 de Ioanhapca
Consider ca notele ar trebui explicate de către aceia care le pun!
Cine dă nota mică trebuie să scrie detailat în dreptul postării ;DE CE? a notat astfel .
Nota slabă nu descurajează deponentul ci doar descalifică din punct de vedere uman și intelectual pe cel care a notat dacă nu -și explică gestul.

Adăugat în 15/06/2017 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 732
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni