O speranţă
Autor: Dan Claudiu Nicolae  |  Album: fara album  |  Tematica: Adevăr
Resursa adaugata de claudiu45 in 07/10/2016
    12345678910 0/10 X
Dezlegarea pildei talanţilor, a polilor.

Una din ultimele pilde ce ne-a lăsat Domnul nostru Isus Hristos ,o să spun adevărata înţelegere a pildelor pentru toţi, care s-ar putea să schimbe întregul sistem din ziua de azi care e deplorabil.

Se vorbeşte de un om de neam mare care pleacă să ia o împărăţie. Să se înţeleagă bine: Isus a mers la împărăţie nu să o ia, nu ştiu dacă înţelegeţi bine, Isus a fost trimis să ne scoată de sub păcat; El mereu a avut încredere în tot ce Tatăl i-a dat să facă şi a făcut. Slavă să aibă Domnul nostru Isus Hristos pentru câte a suportat din cauza oamenilor.

Acel stăpân a împărţit slugilor polii, talanţii, şi s-a întors la ei după un timp să vadă ce au făcut fiecare cu talanţii. Ei bine, fiţi cu băgare de seamă ce le-a spus celor ce au înmulţit banii, polii, talanţii: Bine slugă bună PUŢIN CREDINCIOASĂ primeşti bogăţii şi treci în bucuria stăpânului tău.

Dar cel ce nu a lucrat cu polul,talantul celui aspru, celui ce ia de unde nu pune--- judecati cine ia de unde nu pune ---hoţul---deci nu i-a trebuit talantul,polul hotului, omului necinstit,sa mergem m-ai departe, secera ce n-a semanat---deci tot ce prinde secera din semanatura altuia--- ganditiva si cugetati toti cei cad in pacate vor fi secerati de acel om, sa continuam, m-ai departe acel om recunoaste cine este.

A luat polul, talantul si la dat la cel cu 10 talanti ,poli ,ce s-a spus?: celui ce are ,i se va da, celui ce nare i se v-a lua chiar si ce are ---asa este in zilele noastre--- deci celui ce are putina credinta i se ia si aceea de ce? fiindca aceluia ai sunt m-ai importanti banii castigati prin mirsavii prin banii de la hotii, bani murdari cu care lucreaza ,nemunciti si castigati necinstit---celui ce are ,i se va da, are credinta deplina si nu lucreaza cu bani necinstiti, deci primeste credinta si m-ai multa.

Sa cugetam si sa chibzuim bine, de cine este dat afara si nu primeste cinstea celui rau ,care duce la pierzare---si unde ajunge deci cel ce ramane fara talantul,polul primit de la cel rau? Ajunge si este intr-o alta imparatie, al Adevarului ,primind chemarea din partea domnului nostru Isus Hristos spre ai deschide o usa catre tatal nostru al tuturor care este Dumnezeu .

Acesta e adevarul care l-a spus Isus dar nu se vrea inteles cu aceasta pilda, si are o insemnatate covarsitoare in al urma pe domnul nostru Isus Hristos ,fara acest adevar totul e de prisos Isus e singura cale spre adevar si viata.

Am scris aceste lucruri pentru ca domnul mi lea dat sa le scriu.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1055
  • Gramatical corect
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”