Nu mi-a numarat El toti pasi mei?
Autor: Nelu Pasca  |  Album: Meditati  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de pascaioan in 01/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe
Nu mi-a numărat El toti pasii mei? Iov 31 :4

O meditaţie trebuie să pună pe gânduri pe cei ce o citesc. Il rog pe bunul Dumnezeu, ca această meditaţie să pună lumea creştina pe gânduri, cel puţin cat m-a pus pe mine pe jar.
Viaţa de credinţă sau de necredinţă poate fi trăită doar pas cu pas. Deoarece la fiecare pas, Dumnezeu, are pregatite porunci care să ne păzească de necredinţă, dar şi satana are pregătite pofte care să ne ducă la necredinţă. Atât porunca Domnului, cât şi pofta satanei, pot fii împlinite acum şi aici nu atunci şi acolo. De aceea, ne sunt pregătite porunci şi pofte pentru fiecare situaţie în parte. De exemplu, poruncile sau poftele de sarbatori pot fi împlinite doar de sarbatori.
Când credinciosul rămâne în porunca lui Dumnezeu, au loc trei lucruri foarte bune.
1. Porunca rămâne însoţita de nişte fagaduniţe nespus de mari si scumpe.
2. Credinciosul rămâne credincios si porunca rămâne în el ca să-l ajute să rămână credincios..
3. Satana cu pofta lui, rămăne de ruşine.
La fel când credinciosul nu rămâne în poruncă ci rămâne în pofta satanei, se întamplă trei lucruri foarte rele:
1. Porunca ajunge însoţită de nişte nenorociri nespus de mari si grele
2. Credinciosul ajunge necredincios si pofta satanei rămâne în el ca sa-l ajute să rămână necredincios.
3. Credinciosul face de ruşine lucrarea lui Dumnezeul .
Credinciosul Iov, a rămas în poruncile lui Dumnezeu la fiecare pas al vieţi lui pentru-că s-a temut de pacat si poruncile au ramas în el şi l-au făcut să-l iubească pe Dumnzeu. Dacă Iov nu se temea de pacat si rămânea în poftele satanei, poftele acestea rămâneau în el si-l făceau să iubască pacatul
Haideti să-l luam pe Iov ca pildă de urmat în teama de pacat şi iubirea de Dumnezeu. Pentru aceasta, e nevoie să ne uitam la paşi lui Iov descrişi în Iov 31.
1. Când a păsit în apropierea femeilor care iubeau banii si faima lumii, Iov a rămas în porunca lui Dumnezeu de a nu le pofti, nici măcar în inima lui, că s-a temut să nu cadă în păcat [ Iov 31:1].
2. Când a păşit în conflict cu slujnicele lui el a rămas în porunca: de a le face dreptate , din acelaş motiv [ Iov 31:13].
Când a păşit în apropierea săracilor [Iov 31:17], în faţa judecatorilor [ Iov 31: 21], în lumea celor bogaţilor [Iov 31:24], în prezenţa idolilor [Iov 31: 27]…. în mijlocul mulţimii care-l dispreţuia că pazea porunca[Iov 31: 34], la locul de munca [Iov 31: 38], el a rămas în poruncile Domnului că se temea de pacat.
Aţi vazut de ce nu a păcatuit Iov deloc în toate aceste lucruri, pentru că a fugit de stricaciunea care este în lume prin pofte
Noi credincioşi de astazi, în principiu fugim de stricăciunea care este în lume prin pofte , dar în paşi vieti noastre rămânem în multe pofte şi astfel aceste pofte rămân in noi şi ne fac să nu ne mai temem de pacat dimpotrivă am ajuns sa-l iubim. Dupa care ne mirăm , de ce nu putem iubii pe Dumnezeu din toata inima. Nu-l putem iubi din toată inima pentru-că am rămas în unele pofte ale satanei si aceste pofte au ramas in inima noastra şi ne fac să iubim pacatul mai mult decât pe Dumnezeu.

Cât de tare ar trebui să strig împotriva pacatului ca să mă audă toată lumea creştină? Nu pot striga prea tare ,caci cu cât strig mai tare cu atit lumea creştină mă fac să sufar mai tare . Am ajuns să albesc şi la faţă si la păr din ce în ce mai mult. Vă implor să vă rugaţi pentru mine, ca Dumnezeu să-mi deschidă si gura si uşi ca să strig cât mai eficient împotriva pacatului .

Iubiţi Domnului un doctor în teologie supus poftelor, e la fel de neputincios în al iubi pe Dumnezeu, ca un ateu. Diferenţa e că doctorul în teologie are vointă să-l iubeasă dar nu are putere să-l iubeasca, în schimb ateul nu are nici voinţă nici putere să iubească pe Dumnezeu. Ca Dumnezeu zice : Dacă mă iubiti veţi împlini tot ce v-am poruncit Eu, nu numai ceea ce vă convine vouă.
Dragi fraţi si surori: Inima noastră nu ascultă de noi ci ascultă de ceea ce locuieşte în ea. Dacă inima mea e plina de pofte lumeşti, ea ascultă de aceste pofte, nu de poruncile lui Dumnezeu. Dar dacă e plină de poruncile cereşti, ea asculta de aceste porunci nu de poftele satanei. Căci Dumnezeu zice: Dacă ve-ţi avea din belsug aceste porunci în voi, ele nu vă vor lasa să fiţi necredinciosi Mie…
Daca realitatea pacatului nu-l pun pe gânduri pe un credincios care are inima plină de pacat, atunci credinciosul acela nu a fost credincios cu adevarat niciodata, ci este un urmas a lui Iuda, care a intrat în rândul credincioşilor ca să-şi împlinească poftele inimi lui păcatoase..
Dragii mei, poftele inimii omului pot fi împlinite şi în biserică la fel de bine ca si în lume. De exemplu, când cineva păşeşte la anvon, satana are pregătite pofte şi pentru anvon, pofta de a predica după poftele celor din banci. Asa au ajuns credincioşi din ţările mai înaintate în pacat decît noi să aleagă pastori; oameni sodomiti.
În încheiere, doresc să pun o întrebare de gandire care să ne pună pe gînduri:
Ştiti care este diferenta, între un credincios care e gresit în multe feluri si unul care greseste în multe feluri?
Credinciosul greşit în multe feluri, ascultă în general de poruncile Domnului, dar nu asculta de tot ce ne-a poruncit El. În schimb, credinciosul care greşeşte în multe feluri, asculta 100% de tot ce ne-a poruncit Domnul, dar nu reuşeste să implinească în prima zi de ascultare nici 1% din cauza lipsei lui de experientă pe drumul spre cer. Eu când am început scoala de şoferi eram într-o situatie asemanatoare. Deşi ascultam 100% de instructor nu reuşeam să implinesc nici 1% din ce îmi poruncea el.
Dar mai este o diferenţă care ar trebui să îigrozească pe orce credincios greşit în multe feluri: Credincioşi greşiţi în multe feluri vor ajunge robi vicleni si lenesi, ca farisei, iar credinciosi care greşesc în multe feluri vor ajunge robi buni si credinciosi ca ucenici.
Acum pasim în sărbătoarea Invierii Domnului, cu toţii: Credincioşii greşiţi în multe feluri, se vor uita cu ochii credinţei la poftele pe care le-a pregătit satana pentru aceste sarbatori, si vor ramane în ele, si ele vor rămâne în ei şi ei vor face din inima voia celui ce duce lumea la rău. În schimb, credincioşii care greşesc în multe feluri, se vor uita tot cu ochii credintei la poruncile pregatite pentru aceste sarbatori, şi vor rămâne în ele şi astfel cu ele îl vor împlini sufleteste pe Dumnezeu, şi cine-l împlineste sufleteste pe Dumnezeu, intra în bucuria lui Dumnezeu, intră în partasie-sarbatoare cu Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Cred că a sosit momentul ca fraţii gresiti în multe feluri, să intre în randul fraţilor care gresesc în multe feluri. Vreau să vă spun, că numai cine nu lucrează nu greseste, dar omul din greseli învaţă să nu mai greşească.
Mă rog ca toţi credincioşi care citesc aceasta scurtă meditatie să fie puşi pe gînduri de Duhul Sfint
Amin.
De 1 Mai 2016 ziua în care sarbatorim învierea Domnului. Hristos a Inviat!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1551
Opțiuni