Un devotament mai profund
Autor: Vali Paul  |  Album: Comori nepretuite  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 15/10/2015
    12345678910 0/10 X
UN DEVOTAMENT MAI PROFUND Psalm 119:10
Psa 119:10 Te caut din toatã inima mea; nu mã lãsa sã mã abat dela poruncile Tale.
Fiecare credincios la nasterea din nou primeste acest devotament, acest impuls spre devotiunea fata de Dumnezeu - … El ne-a dat tot ceea ce priveste viata si evlavia. Dar cu toate aceste noi trebuie sa crestem in caracterul evlavios si asta este responsabilitatea noastra iar cresterea trebuie sa fie echilibrata intre frica de Domnul, dragostea Lui si dorinta dupa El si asta intr-o dependenta totala de Duhul Sfint care sa produca aceasta crestere.
Chiar daca numai Dumnezeu face sa cresca este treaba noastra sa sadim si sa udam devotamentul in viata noastra si chiar si instrumentele necesare ne sunt la dispozitie prin Duhul Sfint.
RUGACIUNEA PENTRU CRESTERE
Rugaciunea este modul de exprimare a dependentei dupa Dumnezeu asa ca este normal ca rugaciunea sa fie cea care exprima dorinat noastra dupa un devotament mai profund:
Moise – Invata-ma Doamne caile Tale
David – Ps. 86:11 – invata-ma caile Tale … fa-mi inima sa se teama de Numele Tau
Pavel pentru efeseni – Efeseni 3:16-19 – pentru a pricepe latimea, lungimea, adincimea si inaltimea
Dorinta dupa o viata evlavioasa v-a fi evident in rugaciunile noastre prin recunoasterea faptului ca El este cel ce vrea cresterea noastra iar noi dorim acest lucru.
MEDITATIE ASUPRA LUI DUMNEZEU
Meditatia asupra lui Dumnezeu pune focusul pe atributele de majestate, maretia, suveranitatea, dreptatea, transcendenta, omniscienta, omnipotenta, omniprezenta din pasaje ca : Isaia 6, Apocalipsa 4, Isaia 40, Psalm 139.
Pasaje ca acestea produc in inima noastra un adinc respect si duc la o intelegere mai adinca a lui Dumnezeu si implicit la realizarea respectului, reverentei, fricii de Domnul.
Alte pasaje ne ajuta sa crestem in dragostea pentru Dumnezeu devenind tot mai constienti de dragostea Lui pentru noi … Psalm 103, Isaia 53, Romani 5:6-11, 1 Ioan 4:9-11, samd.
Sunt pasaje la care meditind ii dam voie Duhului Sfint sa le aduca la viata in noi pentru ca sa produca cresterea evlaviei.
INCHINAREA
Atunci cind ne inchinam in mod direct ii atribuim lui Dumnezeu gloria, slava, cinstea, demnitatea deoarece El este singurul vrednic.
Psalm 95:6, puncteaza pe atitudinea inchinarii fie ca este exuberanta fie in prosternere deoarece atitudinea defineste relatia nu forma fizica a inchinarii.
Aici vorbim despre inchinarea personala nu congregationala, si de aceea marca ei este cea a intimitatii personale cea a manifestarii fara restrictiile autoimpuse de cultura sau comunitate.
PARTASIA CU DUMNEZEU
Este unul din marile privilegii ale credinciosului faptul de a avea timp de partasie cu Dumnezeu – timpul de partasie zilnic este locul unde rugaciunea, meditatia, cuvantul si inchinarea celebraeaza prezenta lui Dumnezeu unu la unu.
Rolul timpului de partasie nu este acela de a realiza anumite performante religioase ci pur si simplu de a sta in prezenta Lui, acea parte buna aleasa de Maria, de a dezvolta o relatie personala vizibila in caracterul evlavios.
Timpul de partasie nu este o rutina zilnica ci trebuie sa devina o tinjire zilnica o dorinta puternica dupa prezenta Lui.
Citirea cuvantului si meditarea asupra lui iti dau de fiecare data un subiect de partasie cu Dumnezeu, asa ca nu este o repetare a aceluiasi lucru ci totdeauna are ceva nou iar acest lucru produce bucurie, inchinare si dezvoltarea caracterului evlavios.
Timpul de partasie este locul unde dorintele personale sunt aduse inaintea lui Dumnezeu in mod liber cu incredere si asteptare.
TESTUL SUPREM – ASCULTAREA DE VOIA LUI DUMNEZEU
Timpul de partasie nu este locul unde vorbim doar noi ci locul unde Domnul ne impartaseste voia Lui si dorintele Lui pentru noi sau cei din jur asa ca v-a trebuii sa trecem testul ascultarii de voia Lui daca vrem sa crestem, deoarece masura cresterii este data de masura ascultarii de voia Lui.
DORINTA MAI PROFUNDA
Cu cit ne concentram mai mult asupra lui Dumnezeu, il cunoastem mai mult deoarece El se descopera celor ce-l cauta – dorinta noastra dupa El creste. Cind privesti frumusetea lui te luminezi de bucurie.
Dumnezeu vrea sa crestem in dorinta dupa El, in indragostirea de El si de aceea El ni se descopera iar timpul de partasie personala este locul acesta al descoperirii de Sine a lui Dumnezeu.
CENTRAREA VIETII IN DUMNEZEU SI TINJIREA DUPA ASEMANAREA CU DUMNEZEU ESTE EVLAVIA – O VIATA DE DEVOTAMENT PLACUTA LUI DUMNEZEU.

INTREBARI DE LUCRU
1. Cum stai cu timpul de partasie?
2. La care din elementele timpului de partasie ai probleme? Unde esti tare?
3. Cum reactionezi la “testul suprem”?





Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 982
Opțiuni