Este criză
Autor: Vaduva Miriam  |  Album: Stropi de viaţă  |  Tematica: Credinta
Resursa adaugata de MiriamRamona in 30/10/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Suntem într-adevăr în criză. Și nu într-una economică, nici politică, nici culturală, ci într-una mai gravă, zic eu: suntem în criză de creștini adevărați.
Ne întrebăm care este problema lumii și a vremurilor în care trăim. Ne mirăm că oamenii devin din ce în ce mai nepăsători, mai egoiști, mai nerespectuoși, mai lispsiți de o verticală și de credință. Vedem că lumea se îndreaptă încet, dar sigur, spre prăpastie. Și ne punem întrebări. Căutăm mereu răspunsul departe... prin lună și prin stele...sau în ceilalți. Și nu ne dăm seama că în tot acest timp l-am avut cu noi. L-am avut în noi.
Răspunsul suntem noi. Noi, cei care afirmăm cu atâta tărie că suntem un popor creștin, că nu suntem ca ceilalți. Noi, cei care vedem greșelile altora, dar pe-ale noastre le uităm. Noi, cei care nu numai că trecem cu vederea păcatul, dar îl și încurajăm, de multe ori...Noi, cei care spunem că suntem credincioși, dar când e greu dăm înapoi. Noi...cei care când dăm de bine, uităm și de Dumnezeu și de toate.... Noi...
Întrebarea este: suntem noi oare creștini adevărați sau doar cu numele?

Să fii un creștin adevărat nu e ușor, dar nu e nici prea greu. Pentru că avându-L pe Dumnezeul cerurilor și al pământului mereu lângă tine, orice provocare imposibilă devine o joacă de copii. Dumnezeu nostru este un Dumnezeu al păcii, al bucuriei, al dragostei, al minunilor... Îi place să facă imposibilul posibil. Îi place să ne surprindă în fiecare dimineață cu înoită bunătate și îndurare. Se bucură când noi ne bucurăm și e mereu acolo când avem nevoie. De fapt, El e cu noi mereu, dar noi Îl căutăm doar la greu.

Oamenii nu mai cred în Dumnezeu pentru că nu-L văd în noi pe Hristos. Nu văd o lumină. Nu mai văd creștini care să sacrifice orice pentru credința lor, creștini care să nu caute la fața oamenilor și care să nu se schimbe, când într-o parte, când în alta. Poate că tot ceea ce văd ei este doar o anumită formaliate, care se poate găsi, spun ei, și în alte lucruri.
Cred că cel mai mare lucru pe care l-am putea face pentru acești oameni este să fim noi înșine exemple de creștini adevărați. Pentru a le demonstra oamenilor că există Dumnezeu trebuie să fim noi slujitorii Lui adevărați.
Un creștin adevărat este lumina lumii și sarea pământului, după cum scrie în Matei 5:13 și 14. Dar dacă sarea își pierde gustul și lumina dispare, cum ar mai putea rătăcitorii să găsească calea?
De aceea, haideți să fim sarea pământului și lumini în întuneric, ca orice om să găsească drumul spre Cer!
Noi suntem ca niște flori pe care Creatorul le-a înzestrat cu un parfum deosebit. Haideți să lăsăm acest parfum minunat să se împrăstie peste tot în jur și să învioreze toate florile din grădină!

Lumea și-a făcut o imagine proastă despre Dumnezeu și despre creștini. Dar haideți să arătăm lumii bunătatea și măreția lui Dumnezeu! Haideți să arătăm lumii că mai există creștini adevărați! Și acești creștini sunt și ei păcătoși, doar că au fost iertați și schimbați. Acești creștini Îl recunosc pe Dumnezeu ca Domnul lor și Îl urmează din dragoste. Acești creștini sunt statornici pe învățătura adevărată și nu se iau după basme sau povești. Acești creștini sunt sinceri și nu doresc nici faimă și nici bogății, ci doresc să ajungă o dată Acasă.
Creștinii sunt niște călători, niște străini pe pământ, care înțeleg că trupul acesta moare, dar sufletul e nemuritor. Ei sunt turiști pe pământ, dar cetățeni ai Cerului.


Să fii creștin este cel mai frumos nume pe care l-ai putea purta pe pământ. Pentru că asta înseamnă că ești fiu/fiică de Rege!
Dacă nu ai găsit vreodată un creștin adevărat, atunci fii tu unul! Se merită!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 983
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit