Prinosul inimii mele - Nicolae Rusu
Autor: Nicolae Rusu  |  Album: Prinosul inimii mele  |  Tematica: Poeti
Resursa adaugata de brother in 23/10/2023
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Prinosul inimii mele - Nicolae Rusu

Născut la 29 aprilie 1961 în localitatea Soporul de Câmpie, judeţul Cluj - al cincilea copil dintre cei 7 ai familiei Rusu Ioan şi Raveca.

La 8 ani face cunoştinţă cu notele muzicale şi partiturile de orchestră, mai târziu fanfară şi cor. În prezent se ocupă de corul bisericii "Speranţa" din Turda, în acelaşi timp fiind şi prezbiterul ordinat al acestei biserici.

Primele compoziţii apar de la vârsta de 15-16 ani, de când, împreună cu bunul său prieten Vasile Andreica, formează un grup muzical cu specific de misiune-evanghelizare - grup ce a cunoscut mai multe formule şi nume - dar care astăzi este cunoscut sub numele de "Grupul PRINOS".

Cele peste 550 de compoziţii care s-au născut în timpul acestei binecuvântate perioade de slujire în lucrarea Domnului şi sub inspiraţia Duhului Sfânt acoperă o paletă largă de subiecte şi nevoi specifice lucrării pe ogorul Evangheliei.

COLECŢIA LUMINA

ISBN 978-973-53-1074-5

9789735 310745

"PRINOSUL INIMII MELE!"

Se doreşte a fi o serie de 5 volume în care iubitorii de muzică creştină vor întâlni majoritatea cântărilor compuse de mine, sub inspirația Duhului Sfânt.

Aceste cântări acoperă o paletă largă de tematici specific închinării în bisericile noastre. Ele constituie o bogată resursă pentru "leviţii" de astăzi şi de ce nu şi pentru "specialiştii" în căutare de piese noi pentru a le armoniza.

Gândul meu de mulțumire şi recunoştinţă se îndreaptă în primul rând înspre Dumnezeu, Cel ce a investit atât de mult in fiinţa mea, fiindcă tot ce am este un dar din partea Lui. De aceea, nu am niciun motiv de a avea despre mine o părere mai înaltă decât se cuvine. El, Dumnezeul nostru, în persoana Tatălui, Fiului şi a Duhului Sfânt, merită toată slava.

În al doilea rând se cade să mulțumesc familiei care mi-a fost alături, oferindu-mi ori de câte ori a fost nevoie, cu înţelepciune, atât încurajarea cât şi critica constructivă.

Să nu îmi uit nici prietenii de slujire, Vasile Andreica şi mai nou Ovidiu Barbu, pentru că din colaborarea cu ei am avut multe de învăţat.

Fratelui meu Nelu, care a insistat până ce m-a determinat să mă pun pe scris, şi datorită lui acest volum poate prinde viaţă.

De asemenea mulțumiri unui bun prieten, Ghiță Pop, care nu a putut spune "Nu!" acestui demers.

În încheiere, mulțumesc tuturor celor ce vor lua această carte şi prin slujirea lor vor face ca ceea ce am primit de la Dumnezeu să se întoarcă înspre El, ca un "Prinos" al inimii fiecăruia.

Cu deosebit respect, Nicu Rusu.

Pentru a comanda colecția puteți trimite un email aici.

 

Prosfero...

Termenul tradus „prinos" (rроoдépw) înseamnă etimologic, a aduce la, a deplasa spre, a oferi... şi comportă ideea dăruirii personale.

Îl vom găsi în Biblie sub forma de jertfă sau sacrificiu. Este vorba despre o implicare serioasă, profundă, inteligentă, costisitoare, spirituală şi transformatoare

a închinătorului sincer. Prinosul perfect şi pilduitor este oferit de Domnul Isus Cristos: Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine

pentru noi ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros - lui Dumnezeu" (Efeseni 5:2).

Salut cu deosebită căldură acest volum intitulat Prinosul inimii mele”, din mai multe motive:

(1) Autorul

Nicu Rusu este un închinător. În cei 45 de ani de când îl cunosc am văzut în el dragostea de Dumnezeu exprimată în seriozitatea slujirii, respectul pentru ce este scris" şi exprimarea muzicală naturală, liberă, autentică. Nicu Rusu nu cântă pentru a fi auzit de cineva, ci pentru că asta este viața lui. În zile bune sau grele, chitara este martoră la modul în care îşi exprimă el încrederea neclintită în Cel care nu numai că l-a mântuit, dar i-a dat şi talent. De o modestie rară se bucură să slujească nu numai în faţa unei audiențe numeroase, dar şi la câteva suflete care au nevoie să audă nemuritorul refren „să ai pace în mijlocul necazului tău... "!

(2) Conţinutul

Cântările din acest volum au un miez doctrinar hrănitor şi un conţinut biblic bogat. Ele nu sunt scrise pentru distrarea firii, pentru anestezierea conştiinţei ci pentru încurajarea spiritului în lupta cea bună şi ancorarea lui în Dumnezeu. Cântările compuse de Nicu Rusu nu poartă amprenta modei muzicale ci etosul spiritualităţii româneşti care a traversat biruitor persecuţia comunismului dar şi dezmǎțul libertăţii iresponsabile actuale. Aceasta este şi o explicaţie a longevității multor cântări iubite şi cântate în adunările sfinților români de pretutindeni.

(3) Titlul

Titlul este o reflectare fidelă a autorului, dar şi un îndemn, o provocare la închinarea vizibilă, prosferică... la prezentarea de sine „ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu". Acesta este invitaţia melodioasă, pe care vă încurajez să o onorăm cu toţii!

 

Lector univ. dr. Timotei Rusu

Păstor al Bisericii Creştine Baptiste „Sfânta Treime" Deva

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 702
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni