Despre misionara și scriitoarea Patricia St.John
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Crestine misionare  |  Tematica: Misionari
Resursa adaugata de loredanam in 06/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Despre misionara și scriitoarea Patricia St.John

Patricia Mary St John (1919-1993) a fost o scriitoare engleză protestantă, care a lucrat cea mai mare parte a vieții sale ca asistentă misionară în Maroc.

Ea a fost considerată unul dintre cei mai prolifici scriitori evanghelici britanici de ficțiune în ultima parte a secolului XX. Unele din cărțile sale beletristice pentru copii, „Urme în zăpadă” (1980-3), Secretul Tanglewood (1980) și Steaua luminii, au fost ecranizate. Părinții ei, Harry și Ella St. John, fuseseră misionari în America de Sud timp de doi ani. Patricia s-a născut, a treia din cinci copii, imediat după ce ei s-au înapoiat în Anglia.

După terminarea liceului, ea a devenit asistentă medicală în timpul celui de-al doilea război mondial, iar după război o educatoare(pedagog) la internatul mătușii ei-din școala Clarendon. După câțiva ani s-a alăturat fratelui ei, Farnham, în Tangier, Maroc, la un spital misionar. Din amintirile ei din Elveția alpină, ea a scris cea de-a doua carte, „Urme în zăpadă” și din timpul petrecut ca educatoare la școala Clarendon (condusă de mătușa ei), „Secretul de la Tanglewood”- prima carte, apărută în 1948. Deși la început lucra cu fratele ei în spitalul misinar din oraș, ea a petrecut mai târziu patru ani, echipând o clinică de sat într-o zonă mai îndepărtată. Cele mai recente romane „Steaua Luminii” și „Secretul celei de-a patra lumânări” s-au bazat pe experiențele ei din Tangiers. O altă carte înduioșătoare din timpul petrecut în Maroc a fost „Hamid și Kinza”, despre viața copiilor marocani săraci, pe care îi evangheliza îngrijind de nevoile lor

Și-a trăit ultimii câțiva ani la Canley, Coventry și s-a închinat la Biserica evanghelică Canley. A trecut la Domnul în august 1993, deoarece inima ei mare era obosită și avea nevoie de odihnă.

Mulţumiri chiar nu cunoşteam nimic din biografia acestei credincioase-scriitoare.
Adăugat în 06/12/2018 de floridinmaracineni
Și eu mulțumesc pentru comentariu și notare!
Adăugat în 17/01/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 2435
  • Export PDF: 4
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni