Despre misionara și scriitoarea Patricia St.John
Autor: Laura Daniela Marinau  |  Album: Crestine misionare  |  Tematica: Misionari
Resursa adaugata de loredanam in 06/12/2018
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Despre misionara și scriitoarea Patricia St.John

Patricia Mary St John (1919-1993) a fost o scriitoare engleză protestantă. care a lucrat cea mai mare parte a vieții sale ca asistentă misionară în Maroc.

Ea a fost considerată unul dintre cei mai prolifici scriitori evanghelici britanici de ficțiune în ultima parte a secolului XX. Unele din cărțile sale beletristice pentru copii, „Urme în zăpadă” (1980-3), Secretul Tanglewood (1980) și Steaua luminii, au fost ecranizate. Părinții ei, Harry și Ella St. John, fuseseră misionari în America de Sud timp de doi ani. Patricia s-a născut, a treia din cinci copii, imediat după ce ei s-au întors înapoi în Anglia.

După terminarea liceului, ea a devenit asistentă medicală în timpul celui de-al doilea război mondial, iar după război o educatoare(pedagog) la internatul mătușii ei-din școala Clarendon. După câțiva ani s-a alăturat fratelui ei, Farnham, în Tangier, Maroc, la un spital misionar. Din amintirile ei din Elveția alpină, ea a scris cea de-a doua carte, „Urme în zăpadă” și din timpul petrecut ca educatoare la școala Clarendon (condusă de mătușa ei), „Secretul de la Tanglewood”- prima carte, apărută în 1948. Deși la început lucra cu fratele ei în spitalul misinar din oraș, ea a petrecut mai târziu patru ani, echipând o clinică de sat într-o zonă mai îndepărtată. Cele mai recente romane „Steaua Luminii” și „Secretul celei de-a patra lumânări” s-au bazat pe experiențele ei din Tangiers. O altă carte înduioșătoare din timpul petrecut în Maroc a fost „Hamid și Kinza”, despre viața copiilor marocani săraci, pe care îi evangheliza îngrijind de nevoile lor

Și-a trăit ultimii câțiva ani la Canley, Coventry și s-a închinat la Biserica evanghelică Canley. A trecut la Domnul în august 1993, deoarece inima ei mare era obosită și avea nevoie de odihnă.

Mulţumiri chiar nu cunoşteam nimic din biografia acestei credincioase-scriitoare.
Adăugat în 06/12/2018 de floridinmaracineni
Și eu mulțumesc pentru comentariu și notare!
Adăugat în 17/01/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 461
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
De același autor
Din același album
Versetul zilei
El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”
Apocalipsa 21:4
Pune-l pe pagina ta