Răspunde-i lumii înţelept
Autor: NovusVia  |  Album: Eseuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de NovusVia in 21/07/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Răspunde-i lumii înţelept

Există o uşă între tine şi lume care are o singură clanţă. Poate te-ai obişnuit să laşi clanţa la îndemâna celorlalţi, pe dinafară. De aceea, oricine îţi doreşte fie bine, fie rău intră în sufletul tău şi îşi lasă acolo bagajul adus, iar tu îl primeşti. Din această cauză poate că dai vina pe alţii aproape mereu pentru ceea ce este în momentul de faţă viaţa ta. Nimeni în afară de tine nu este responsabil însă de ceea ce eşti şi ai. Mai mult, astfel, ai sentimentul că nu deţii controlul asupra vieţii tale, fiind martorul dezvoltării unor sentimente de frică, a frustrării, neliniştii, ridicării nivelului de stres.

E adevărat, nu eşti în controlul a ceea ce ţi se întâmplă, dar poţi fii în controlul modului în care răspunzi acelui lucru. Răspunde înţelept deci. Întoarce uşa cu clanţa spre tine, în interior, bagă cheia în broască şi fii tu stăpânul vieţii tale. A gândurilor, sentimentelor şi, în consecinţă, a faptelor tale. Lasă să intre doar ceea ce te îmbogăţeşte, te luminează, te ajută, întăreşte. Nu fii un peron al gării pe care oameni, gânduri, sentimente vin şi pleacă nestingherite, uneori lăsându-şi gunoaiele. Nu fii o ţarină în care oricine poate să planteze ce seminţe doreşte, cu consecinţe nefaste.

Ia o primă decizie bună care le va atrage pe altele. Aceea de a sta în dreptul uşii şi de a selecta orice ţi se oferă. Primeşte şi hrăneşte, înmulţeşte ce e bun. Refuză răul. Schimbă-te şi viaţa ta va fi schimbată. Apoi...

SCHIMBĂ LUMEA PRIN TINE!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 901
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni