Mărul
Autor: Alexandrina Tulics  |  Album: Anotimpuri  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de sanda_tulics in 27/02/2014
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi
Mărul

    Mărul

    Fructe cu coaja de foc, făcute... dar, pomului bătrân ce-şi ţine încă drept coroana în mijlocul grădinii... se uită spre ceruri prin lumina palidă a zilei... A săturat toate privirile, dar, mai ales a împărţit fără zgârceală din dulceaţa poamei tuturor celor ce-l râvneau. O desfătare pentru familie, care-l înconjura cu laude, ba chiar îl îmbrăţişau când se săturau din roada dulce, îi mângâiau coroana verde sub care se odihneau... şi ţinea sub ea şi-n jur, ... o aromă de măr dulce şi copt.

   S-au perindat în toamnă sub el, luându-i din dar, mâncându-l pe loc  sau, conservându-l în cămară, neputându-se despărţi de rodul lui.

   Toamna a dezbrăcat de slavă coroana mărului, ba... i-a scuturat bine şi poama dulce, lăsându-l gol, doar cu câteva roade, ce atârnă încă ţinându-se bine ancorate în braţul celui care le-a ţinut de la floare, fruct... până în iarnă.

   Ochii umezi îi urmăresc din casă de la căldură... credincioşia rodului care a ''iernat'' în braţul bătrânului măr.

   - Este tot acolo! Nu i-au picat roadele chiar de-s îngheţate... parcă dorind şi acum să îmbie  la fructul dulce din toamnă.

... Visează la primăvara ce-o să-i deschidă mugurii adormiţi în care  vor coborî flori cereşti... ce se vor transforma ''în mere de foc'', aduse de îngeri... în timp ce în casă, se fac rugăciuni pe care  îngerii le vor duce în cer  în schimbul merelor, ca ''dar'' în bătrânul pom aşezat în grădină.

 

Pomul  altoit nu-şi pierde din rod nici în iarna geroasă. .

Nu aşa se uită şi Domnul la rodul nostru indiferent de anotimp?

Alexandrina Tulics

Superb...fi binecuvantata!
Adăugat în 27/02/2014 de lboltasu
Rodirea este de dorit în viaţa oricărui pom fructifer, de aceea, stăpânul îl şi îngrijeşte cu drag acordându-i tot ce e nevoie, apa, îngrăşământ, sol bine lucrat, stropiri... într-adevăr în aceasta iarnă am văzut meri fără nici o frunză desigur, dar, plini de mere, ele, fructele au rămas prinse până acum, aici unde sunt eu, oamenii au pomi fructiferi dar, nu le culeg roadele ci le lasă până cad şi putrezesc... rândurile ne îndeamnă la rodire indiferent de împrejurări, sfinte binecuvântări.
Adăugat în 27/02/2014 de floridinmaracineni
minunat exemplu, de admirat şi de ....urmat.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 28/02/2014 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1042
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni