Tot ce poți face acum
Autor: Marius Zarnescu  |  Album: mariuszarnescu.com  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de marius_zarnescu87 in 18/08/2017
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

În „The Fall of Fortresses“ Elmer Bendiner descrie o operațiune desfășurată deasupra orașului german Kassel spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Avionul B-17 („Tondelayo”) a fost întâmpinat de tunuri antiaeriene naziste. Rezervorul de combustibil a fost atins, însă în mod miraculos, avionul s-a putut întoarce fără a exploda sau a rămâne fără combustibil.

În cuvintele sale, „mai târziu, gândind la miracolul unui proiectil de douăzeci de milimetri, care a străpuns rezervorul de combustibil fără să producă o explozie, pilotul nostru, Bohn Fawkes, mi-a spus că nu era așa de simplu.

În dimineața următoare raidului, Bohn se dusese să-i ceară șefului de echipaj acea coajă ca suvenir al unui noroc de necrezut. Șeful echipajului, nu avea doar o coajă, ci unsprezece găsite în rezervor – unsprezece proiectile neexplodate, când doar unul era suficient pentru a ne arunca în aer. Era ca și cum marea ar fi fost împărțită pentru noi ca să trecem.

Chiar și după treizeci și cinci de ani, un eveniment atât de minunat mă lasă tremurând, mai ales după ce am auzit restul povestirii de la Bohn.

I s-a spus că acele proiectile au fost trimise la armatori pentru a fi dezamorsate. Ei apoi i-au spus că serviciile secrete le-au preluat. Nu i-au putut spune de ce la acea vreme, dar Bohn a căutat în cele din urmă răspunsul. Se pare că atunci când ofițerii au deschis fiecare proiectil, nu au găsit încărcătură explozivă în ele. Erau la fel de curate precum un fluier și la fel de inofensive. Goale? Nu toate. Unul conținea o bucată de hârtie atent rulată. Pe el era ceva scris în limba cehă. Oamenii serviciilor au căutat în bază un om care putea citi cehă. În cele din urmă au găsit pe cineva să descifreze nota. Am fost foarte mirați. Tradus, nota aceea spunea:

„Asta este tot ce putem face pentru voi acum.”

Un membru al rezistenței cehe ce lucra într-o fabrică de muniții naziste, a omis în mod deliberat să adauge explozibil la cel puțin unsprezece proiectile de pe linia de asamblare. Nu a putut face mult pentru a opri mașinăria de război nazistă. Dar cât a putut face a făcut, puținul lui însemnând salvarea unui întreg echipaj.

Nu-ți cere nimeni să faci imposibilul. Fă cât poți. Fă ce poți să faci. Puținul tău poate fi cântărit altfel de alții și chiar de către Dumnezeu.

….

Marius Zarnescu, Associate Pastor at Emmaus International Ministries

Contactează-mă pe FACEBOOK! (Click Aici)

Puţinul rău sau bine făcut azi este creşterea în rău sau bine de mâine, iar creşterea în rău sau bine de mâine va fi puterea de a face rău sau bine poimâne.

Astăzi în multe feluri şi multe locuri ni se promite creşterea în bine ca în poveşti: dacă facem cutare sau cutare lucru vom creşte în bine intr-o zi cât a crescut Moise 40 de ani în pustie, şi astfel fără să ne dăm seama creştem în rău puţin câte puţin în fiecare zii prin fiecare rău neânsemnat ( nebăgat în seamă) pe care-l facem.

Astăzi nu ne mai este groază de rău că ni se promite scăparea de rău fără să fugim de rău. Astăzi scăpăm de rău prin acte de credinţă ca acesta: ,, crede că eşti mântuit ( de rău=păcat) şi vei fi mântuit chiar dacă te lipeşti de rău ca scaiul de oaie.

Mântuirea de rău este progresivă, puţin câte puţin= pas cu pas, la fel cum şi pierzarea este progresivă puţin câte puţin. (....)
Adăugat în 19/08/2017 de pascaioan
Statistici
  • Vizualizări: 686
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni