PREDICA BALOANELOR
Autor: Florin Ciochina  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 19/11/2006
    12345678910 0/10 X

"Cum puteti crede voi, care umblati dupa slava, pe care v-o dati unii altora, si nu cautati slava care vine dela singurul DUMNEZEU?" Ev. dupa Ioan 5:44

PREDICA BALOANELOR...adica a Baaloanelor
(Baal inseamna :1.Domn ,Proprietar 2.Maestru)

Glorificarea eului are mai multe forme de manifestare.Unele forme sunt mai subtile, sau mai "spirituale ", altele sunt mai agresive. De fapt, generalizand, exista pentru fiecare om, si metoda specifica pentru glorificarea lui. Si, exista oameni, care primesc gloria care li se aduce! Pentru unii, este aerul lor. De aceea isi si dau atatea aere! Mandria din ei, doar cu slava oamenilor se poate intretine. Ei pot trai doar daca sunt laudati. Sunt dependenti de laude..."pentru meritele lor deosebite". Oamenii goi, au nevoie de multe aere. Orice balon, doar asa poate trai...plin cu gol! Unii isi dau aere, altii le primesc! Din goluri, nu traiesc doar fotbalistii, doar sportivii, ci si spectatorii. Ei pentru aceasta vin. Hrana lor este golul. Goliciunea ca standard de viata. Goliciunea sufleteasca. Micimea ce se bucura de infrangerea altuia.
Despre Adam si Eva scrie ca :"...erau goi si nu le era rusine ."Dupa cadere, le era rusine fiindca erau goi, dar, au tinut mai mult la rusine, decat la goliciune. Goliciunea au acoperit-o, in loc sa renunte la ceeace le-a adus rusinea. La pacat. Pacatul este rusinea popoarelor .Ceva, fara de care nu se poate...pentru unii. Ceva cu care nu se poate, pentru altii...In esenta, sunt doua feluri de aere: de superioritate si de inferioritate.
Exista o problema a handicapurilor ce constituie piedici pentru cei care le au, dar, exista si reversul, despre care nu se spune; si in aceasta categorie intra cei mai multi oameni. Oamenii cu abilitati, opusii celor cu dizabilitati. Abilitatile, pot fi, si sunt, handicapuri majore, in lucrarea spirituala, atunci cand sunt folosite la comanda eului. Mai mult rau face cantaretul care canta cantece crestine spre slava lui,( chiar daca versurile IL cinstesc pe DOMNUL, omul canta pentru a deveni el renumit, DOMNUL este si asa foarte cunoscut deja...),dar, mai rau isi face, II face, si ne face, talentul exceptional ,decat cel care n-are ureche muzicala, si-l numim afon, pentruca el tace cunoscandu-si limitele; celalat insa nu tace, avand daruri si ,considera ca trebuie sa le foloseasca. Dar, exista si un soi de orgoliu ,al celui smerit. Orgoliul celui smerit, face parte din clasa superioara a orgoliurilor. Si este asa cum se si aude, gol. Cu cat este mai gol, din punct de vedere spiritual, omul, cu atat este mai orgolios, pentruca exista diferite straturi de goliciune. A sufletului, a duhului...Unii, si imbracati in costum, tot goi raman. Dar, de fapt, omul este o unealta ,in mana LUI. Cat costa o unealta? Oricat ai aprecia un tarnacop, ( de exemplu ),el tot tarnacop ramane. Asa este si omul LUI...o unealta de care EL Se foloseste, apreciat sau dispretuit fiind, de catre cei pe care ii slujeste...Omul nu este decat un abur! (Iacov 4:14). Ce mai ramane din el, daca-si mai da si aere?




Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1635
  • Export PDF: 1
Opțiuni