Lupta cu pedofilia: Michel Greenwood
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Sexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 26/02/2024
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Lupta cu pedofilia: Michel Greenwood

Am crescut într-o familie creștină bună. Amândoi părinții mei Îl cunoșteau cu adevărat pe Domnul. Sigur, am avut problemele noastre ca toată lumea, dar am fost iubit și îngrijit. Îmi plăceau lucrurile de copii, precum karate, să joc jocuri video cu prietenii întreaga noapte și să citesc romane fantasy în autobuz. Îmi amintesc că am stat ore întregi la coadă ca să vizionez prima proiecție a filmului Războiul stelelor, în toate cele trei rânduri. J Cred că faptul că eram „normal” a făcut să-mi fie cu atât mai greu să recunosc față de mine însumi că eram pedofil.

Este deosebit de greu pentru tineri când descoperă prima dată că sunt atrași de minori. De obicei realizează aceasta în izolare. Nimeni nu le spune părinților sau celor în care are încredere: „Cred că îmi apar sentimente față de băieți.” Eu când le-am spus altora, trecusem deja prin etapa șocului, a ororii și a acceptării pline de groază. Mi-aș dori să existe mai multă conștientizare și mai mult suport pentru tinerii care trec prin așa ceva.

Adevărul este că pedofilia/hebefilia (atracția față de minori) își face simțită prezența cu duritate. Dacă o ai, nu o poți ignora. Pur și simplu ai sentimente de atracție sexuală/romantică față de minori și știi că atracția „ar trebui” să fie față de cei de vârsta ta. Nu este ceva ce poate fi evitat. Te naști cu ea, o dezvolți sau ambele. Oricare ar fi cauza, pedofilia este strâns legată de creierul tău. Indiferent ce alegeri faci, atracția o simți. Din fericire pentru mine, am o atracție secundară față de femeile adulte. Cred că am putut să o mențin fiindcă am reușit să reduc atracția față de minori destul de repede. Am vorbit cu pedofili mai în vârstă care cred că atracția lor secundară nu mai este la fel de intensă ca în trecut, din cauză că s-au fixat pe atracția față de minori (exacerbată de ura de sine și de anxietate). Lucrurile ar fi putut sta diferit dacă ar fi primit suport și ar fi învățat tehnici de a face față când erau mai tineri. Eu le-am avut la dispoziție și mi-au fost de folos.

Unii pedofili cred că sunt atrași exclusiv de minori. Poate să fie așa, deoarece există atât de multă variații în modul în care oamenii își trăiesc sexualitatea. Totuși, mulți adolescenți și tineri atrași de minori sunt nesiguri cu privire la sexualitatea lor. Le spun că în general contactul sexual este plăcut, chiar și cu un adult, și că încă au oportunitatea de a se bucura de beneficiile unei relații dedicate între adulți (dacă vor găsi un tovarăș de viață care îi va iubi pe deplin).

Iată un punct cheie. Doar fiindcă cineva este pedofil, nu înseamnă că a făcut sau că va face rău unui copil. Înseamnă doar că are atracție față de minori. Din punct de vedere statistic, majoritatea pedofililor nu abuzează. Pedofilii trebuie să ia decizii pe baza țelurilor, nu a sentimentelor. Toată lumea face asta… Un cuplu căsătorit alege fidelitatea, un adolescent alege să nu se uite la pornografie, o femeie îi spune „nu” unui bărbat care vrea sex la a treia întâlnire. Oricât de îngrozitor sună, un tată cu atracție tipică poate să perceapă că fiica lui adolescentă devine femeie, dar alege să nu întrețină gânduri sexuale cu privire la ea. La fel, cine este atras de minori are puterea de a decide cum se va gândi la copii și cum va acționa cu privire la ei. Numai că pedofilii prezintă un risc mai mare de a abuza atunci când există factori suplimentari precum ura de sine, depresia și izolarea.

Sunt binecuvântat, având o soție și copii. Soția mea știe despre atracția mea, iar eu sunt pe deplin deschis față de ea și îi dau socoteală. Familia mea și prietenii mei știu și ei. Am stabilit limite sănătoase, să nu construiesc relații personale cu copii din afara familiei. De asemenea, am ales ca în cariera mea să nu lucrez cu copii. Îmi place să cred că mă aflu la mare depărtare de posibilitatea a vătăma un copil, dar Dumnezeu și cu mine credem că acestea sunt limite bune. Traiul cu pedofilia necesită înțelegere de sine, abilități de a face față, alegeri bazate pe intenție și suport. Aceasta este formula de succes pentru oricine se confruntă cu astfel de provocări.

Mi se va pune întrebarea dacă nu reprezint un pericol pentru copiii mei. Răspunsul meu este că nu. Cred că este diferit când e vorba de copiii tăi. Un tată cu atracție normală nu simte față de fiica lui mai mare ce simte față de alte femei. Probabil că aceasta este ceva pus în noi, oamenii. Totuși, există părinți care își abuzează sexual copiii. Cred că asta arată un eșec al deciziilor personale și nu este un simplu indicator al pedofiliei. Cu toate acestea, în ceea ce mă privește pe mine, recunosc în mod înțelept că sunt capabil să fac rău – ceea ce nu cred că se limitează la pedofili.

Știu că Dumnezeu este real și cred că Isus este Dumnezeu care S-a făcut om, care a venit ca să putem fi scăpați de rău. Cred că Dumnezeu va avea o relație personală cu oricine Îl cheamă în inima lui. De asemenea, când Isus a murit și a înviat, a făcut posibil să avem înăuntrul nostru o viață nouă, să fim născuți din nou. Această realitate a afectat întru totul ce experimentez eu ca pedofil. Dacă Dumnezeu nu ar exista, aș avea o perspectivă întru totul diferită. Tot aș crede că un contact sexual le-ar face rău copiilor, dar probabil că aș încerca să accept pedofilia și să găsesc supape pozitive. Totuși, cred cu adevărat că Dumnezeu este real și că ne pune la dispoziție lucruri mult mai bune.

Cred că Dumnezeu poate să dea o viață de biruință chiar și cuiva atras de minori. Ceea ce, cu siguranță, înseamnă să nu facă rău copiilor, dar înseamnă și să aibă parte de speranță, scop și dragoste în viață. Nu cred că Dumnezeu este pus în încurcătură de pedofilie și nu cred că un creștin ar trebui să aștepte mai puțin de la promisiunile lui Dumnezeu doar fiindcă este pedofil. Isus a spus că a venit să îi elibereze pe cei captivi și să ne dea viață din belșug. El l-a biruit pe diavol, a biruit lumea și păcatul. El poate să facă aceasta în viețile noastre.

Încă am atracție față de minori, dar ea nu pune stăpânire pe gândurile și pe viața mea. În schimb, știu că Dumnezeu m-a chemat la ceva mai înalt – la ceva la care suntem chemați cu toții – și alerg spre tot ce a făcut posibil Isus pentru mine prin relația mea cu El.

[Michel Greenwood. Copyright © Christian Pedophile. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul https://www. christianpedophile. com. Pentru o înregistrare audio cu Michel, vezi YouTube, Michel’s Story.]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 50
Opțiuni