Statul Michigan interzice „terapia de conversie” pentru minori
Autor: Contra Curentului  |  Album: Contra Curentului  |  Tematica: Homosexualitate
Resursa adaugata de victor_802006 in 22/02/2024
    12345678910 0/10 X
Sursa originală: www.contracurentului.com
Statul Michigan interzice „terapia de conversie” pentru minori

 

Dan Hitz este Director Executiv la Reconciliation Ministries din Michigan, o misiune membră a Restored Hope Network. Este consilier profesionist licenţiat, pastor ordinat și profesionist cu certificare în trauma clinică, având instruire în terapia EMDR. Dan a început călătoria sa de ieșire din homosexualitate după ce și-a predat viața lui Isus Hristos în anul 1984.

Michigan va deveni al 22-lea stat care va interzice „terapia de conversie” pentru minori, când legea va intra în vigoare la sfârșitul lui octombrie 2023. Ca Director la Reconciliation Ministries, am fost întrebat de numeroși oameni cum va afecta misiunea această lege. Articolul de față se va referi la legea respectivă și va răspunde la întrebarea cum va afecta ea misiunea.

Legea House Bill 4616 le interzice „profesioniștilor în sănătate mintală” să folosească „terapia de conversie” în cazul minorilor. Găsiți Legea HB 4616 din Legislatura Statului Michigan dând clic aici.

Legea House Bill 4617 definește termenul „terapie de conversie” și îl adaugă în codul de sănătate mintală al statului Michigan. Puteți citi Legea House Bill 4617 din Legislatura Statului Michigan dând clic aici. Ea definește terapia de conversie ca fiind „orice practică sau orice tratament oferit de un profesionist în sănătate mintală, care încearcă să schimbe orientarea sexuală a unui individ, care include, dar nu se limitează, la eforturile de a schimba comportamentul sau exprimarea genului, de a reduce sau de a elimina atracțile sexuale sau romantice față de un individ care aparține aceluiași gen.” Definiția unui „profesionist în sănătate mintală”, conform codului de sănătate mintală al statului Michigan, include terapeuți licențiați precum consilieri profesioniști licențiați, asistenți sociali, terapeuți care oferă terapie de cuplu sau de familie, psihologi, psihiatri și asistenți medicali acreditați.

Este regretabil că interzicerea terapiei de conversie în Michigan îi împiedică pe terapeuții licențiați să îi ajute pe minori să învingă atracția nedorită față de persoanele de același sex și să depună eforturi pentru a-și accepta genul biologic. Legea afirmă clar că profesioniștilor în sănătate mintală li se permite numai să îi ajute pe minori să accepte atracția față de persoanele de același sex și/sau să accepte o identitate transgender. Legea se aplică și dacă minorul afirmă că nu vrea să-și accepte sentimentele LGBTQ, pe care le atribuie traumei suferite prin abuzul sexual din copilărie.

Ne-am referit la natura termenului „terapie de conversie”, care induce în eroare, în anumite articole din buletinele noastre de știri, precum Actul egalității și cancel culture. Eficiența schimbării prin permiterea terapiei a fost explorată în articolele Adevărul despre consiliere și Ce conchid cercetările despre consilierea pentru atracția nedorită față de persoanele de același sex sau pentru disforia de gen? Aceste articole și multe altele sunt disponibile pe site-ul Reconciliation Ministries la www. recmin. org/newsletter-archives.

Ca răspuns la întrebarea cum va afecta aceasta lucrarea pe care o facem la Reconciliation Ministries, vă putem spune că vom continua să explorăm opțiunile legale pe care le avem și să ne ținem tare de Cuvântul lui Dumnezeu. Afirmăm cu convingere că Dumnezeu poruncește ca exprimarea sexuală fizică să aibă loc numai în legământul căsătoriei dintre un bărbat biologic și o femeie biologică.

De-a lungul anilor, numărul minorilor cu care am lucrat a reprezentat un mic procent din totalul clienților noștri. Am lucrat numai cu minori cărora părinții le-au explicat pe deplin focusarea și valorile misiunii noastre, înainte ca minorul să vină la prima întâlnire. Ne-am întâlnit numai cu adolescenți care au vrut să vină și să discute cu noi de bună voie. Am menținut o atmosferă de respect și le-am permis tuturor celor cu care am lucrat să nu fie de acord cu noi, să pună întrebări și să ia propriile lor decizii. Au fost adolescenți care au agreat cu convingerile noastre și unii care au dezagreat. În toate acestea, am sădit semințe biblice și a existat respect reciproc.

Reconciliation Ministries va continua să lucreze cu adulți care caută schimbarea prin terapie, pentru a-și învinge sentimentele LGBTQ nedorite. Vom continua să lucrăm cu minori care experimentează lupte heterosexuale, inclusiv adicția de pornografie și recuperare din abuzul sexual. În timp ce interzicerea terapiei de conversie se aplică „profesioniștilor în sănătate mintală”, nu se aplică „ucenicizării biblice”. Vom lucra în parametrii legii pentru a oferi cel mai bun ajutor biblic oricui caută să-și pună în acord sexualitatea cu credința creștină pe care o are. Rugați-vă pentru noi ca să ne ținem tare de chemarea pe care ne-a făcut-o Domnul.

[Dan Hitz, Michigan Bans “Conversion Therapy” for Minors. Copyright © 2023 Reconciliation Ministries. Tradus şi publicat cu permisiune. Articolul în limba engleză a fost publicat pe site-ul www. recmin. org.]

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 71
Opțiuni