Dar minunat
Autor: Stoica Simina  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de eliza_s in 26/11/2011
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

   Atunci cand Dumnezeu alege sa puna un dar minunat intr-un om ales de El si acest om foloseste darul spre slava Domnului, se poate observa aparitia a trei categorii de oameni cu trei moduri de a reactiona:

 prima categorie este reprezentata de cei care privesc spre om si incep sa il sufoce cu laude, adaugand aplauze peste aplauze…, a doua categorie considera ca cea mai buna treaba este sa arunce cu cat mai multe oua stricate in omul cu pricina, iar a treia categorie il lauda pe Dumnezeu, il incurajeaza pe om si se roaga pentru inaintarea lui.

    Omul cu darul observa mai ales primele doua categorii de reactii si risca sa se afunde in amaraciune si neiertare din pricina oamenilor cu oua stricate, sau sa se inalte pe culmile mandriei ( de unde cade mai jos decat si-ar fi inchipuit vreodata ) gratie celor care l-au prea laudat. Insa, daca omul cu darul este, prin harul lui Dumnezeu, matur din punct de vedere spiritual el nu va reactiona astfel, ci va actiona precum apostolul Pavel de odinioara, fiind credincios in lucrul incredintat lui, indiferent care este reactia celor din jur.  Iată cum trebuie să fim priviţi noi: ca nişte slujitori ai lui Hristos, şi ca nişte ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu.  Încolo, ce se cere de la ispravnici, este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.  Cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă, nici eu însumi nu mă mai judec pe mine. Căci n-am nimic împotriva mea;  totuşi nu pentru aceasta sunt socotit neprihănit: Cel ce mă judecă, este Domnul.”  (1 Corinteni 4: 1- 4)

     Iti doresc sa alegi sa actionezi prin credinta pentru Gloria lui Dumnezeu!

 

consider mesajul a fi deosebit, vrednic de luat în seamă, împărţirea în cele trei categorii este corectă, poate că ar mai fi o categorie a celor care nu recţioneză în nici un fel...
fiţi binecuvântată, har şi pace, bucurii în Domnul!
Adăugat în 26/11/2011 de floridinmaracineni
frumos, interesant şi adevărat; scurt, dar cuprinzător şi concentrat. Felicitări
Adăugat în 27/11/2011 de 1954adina.9mai
Statistici
  • Vizualizări: 1024
  • Comentarii: 2
  • Gramatical 1
  • floridinmaracineni  fără greşeli

    Gramatical 1 0
Opțiuni