Pacatele care "stralucesc"
Autor: Ioan Vasilescu  |  Album: fara album  |  Tematica: Meditatii
Resursa adaugata de ioanvasilescu in 28/06/2011
    12345678910 0/10 X
Pacatele care "stralucesc"

 

Care este pacatul cel mai mare care ne indeparteaza de Dumnezeu, de religie si trairea religioasa? La aceasta intrebare am un singur raspuns: cel care ne este mai aproape, care il faptuim si il traim mai mult in fiece zi. Pentru a nu-l face, trebuie sa-l recunoastem si sa ne indepartam de ceea ce ne impinge sa-l faptuim.


Mergand mai departe cu rationamentul, pentru intreaga lume pacatul cel mai apropiat de ea sau pacatele cele mai apropiate de ea si implicit de noi, sunt mult mai multe. Indepartarea lui Dumnezeu din viata privata si punerea sub semnul indoielii a existentei Lui, secularizarea lumii laice si clericale, increderea prea mare acordata sinelui si tehnologiei, coruperea individului in toate planurile de traire si activitate, coruperea tuturor sistemelor de conducere politica, religioasa si sociala, apelarea din ce in ce mai mult la ocultism, dorinta pentru inarmare, pentru putere, pentru suprematie, orgoliul, minciuna, inlocuirea valorilor cu contrariul lor, homosexualitatea, pornografia, individualismul, egoismul, distrugerea mediului prin poluare, consumul de droguri, proliferarea industriei drogurilor, urmarea indivizilor care cred despre sine ca sunt modele, in defavoarea celor care sunt cu adevarat valorosi, crima din ce in ce mai prezenta in societate si familie, betia cronica, violurile, perversiunile sexuale si intelectuale, avorturile a milioane de prunci, iata doar cateva nebunii care cred ca vor duce lumea incet, dar sigur spre stingere. Ceea ce zic nu e nici nou, nici vechi, insa este ingrijorator ca acestea prolifereaza odata cu trecerea timpului, avand acceptul nostru ca specie.


Singura solutie pentru a iesi din aceasta criza profunda a noastra, a lumii in care traim, este una singura: sa ne reintoarcem la o baza solida, cu un continut moral si spiritual desavarsit, printr-o stare de pocainta profunda si o incredere totala in Cineva care prin exemplul Sau a invatat urmasii Sai sa fie martiri pentru adevar si slujre in dragoste, la timpul potrivit, atunci cand vremurile o cereau. Doar aceasta stare cred si consider ca ne poate ajuta, salva si imbunatati spiritual, intelectual si social, pentru ca in cele din urma sa facem o lume mai buna pentru noi si pentru semenii nostri si pentru cei care ne vor urma noua, atunci cand nu vom mai fi. 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1030
  • Export PDF: 3
Opțiuni