Va vorbi vreodată generaţia noastră?
Autor: Ancuța Costean  |  Album: Diverse  |  Tematica: Umblarea creștină
Resursa adaugata de resursecrestine in 07/11/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 9 voturi

    Mi-ar placea să răspundem sincer: oare va fi vreodata în stare generaţia tânără şi modernă să fie un model de trăire şi de sfinţenie pentru secolul XXI? Se vor ridica vreodată tineri curăţiţi prin foc şi mistuiţi de pasiune pentru Dumnezeu cu intenția de a schimba ceva în modul de gândire atroce al societăţii în care trăim?  Oare se vor găsi tineri puşi deoparte pentru rugăciune şi pentru abstinenţă, în locul unei credinţe distractive? Vor mai vorbi tinerii din ziua de azi despre cum L-au întâlnit pe Mesia, despre lacrimile de bucurie care pot fi şterse din ochi dar nu din inimă, despre cât de scumpă este prezenţa Lui covârşitoare chiar şi în cele mai umile locuri sau despre drumuri care au luat o altă întorsătură în cele mai neaşteptate momente?

    Vor fi în stare programele de laudă să atingă milioane de suflete precum un fulger al Duhului Sfânt şi să transforme vieţi la simpla lor chemare? Oare vor fi tinere care să ,,întoarcă privirile” prin smerenie şi prin frumuseţea cerească şi nu printr-o înfăţişarea firească? Vor exista oare tineri care să proorocească şi să vestească cu putere minunăţiile şi slava unui Yehova Rafa etern şi înfricoşat cum zice în Fapte 2:17 (“În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice făptură; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise!”) ? Suntem fără dar şi poate tinerii din zilele din urmă, dar… suntem noi tinerii pe care îi aminteşte Biblia pentru vremurile din urmă?

    E atât de simplu să ne ascundem discret în spatele ,,scuzei” ,,altcineva trebuie să facă asta” sau nu asta e chemarea mea”. O scuză plauzibilă şi onorabilă, dacă nu, chiar o intenţionată smerenie falsă. Sau mai bine spus o falsă credinţă asumată. Dar, revenind, de unde ştii că schimbarea nu trebuie să înceapă de la tine? Cine îţi spune că nu asta e chemarea ta? Sau cumva ai simţit că ai o chemare specială de a sta acasă şi de a vorbi de rău tot ce e în neregulă cu tinerii din ziua de azi?

    Mi-aş permite să fac un apel către ultimii tineri care L-au cunoscut cu adevărat pe Mielul Sfânt. Să strângem rândurile şi să ridicăm mâinile cei care suntem prezenţi şi atinşi de flacăra sfântă a iubirii. Să plângem cu lacrimi fierbinţi pentru tinerii din zilele din urmă care au şi rămas în urmă. Să nu ne mai sfiim în a mai crede în valorile care trebuie promovate. Nu vorbesc aici de reguli de etică în societate, ci de cele cereşti, cele nobile, dar care sunt de mult uitate. Ce-i drept, fiilor şi fiicelor de Rege nu trebuie să li se spună cum ar trebui să se comporte, căci e în natura lor şi o fac fără prea mult efort. Avem nevoie însă, de persoane care să înveţe şi pe alţii cum să devină în acest fel. Cu siguranţă, dacă nu curajul e cel care ne lipseşte, atunci sfinţenia adevărată e problema.

    Dacă măcar o dată în viaţa ai simţit durere în suflet sau frustrare pentru ceea ce se întâmplă în generaţia tânără de creştini, atunci ai cu siguranţă o chemare şi chemarea aceea nu o fac eu, ci Acel ce ne-a învrednicit prin aceste cuvinte: ,,Mergeţi şi învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-i să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului…”.

    Dacă nu vi se pare imposibil şi prea mult pentru secolul XXI, aş îndrăzni să vă provoc să credem împreună că această generaţie va putea vorbi despre Dumnezeu şi despre credinţă... despre făpturi noi în Hristos şi despre cer... şi Tatăl să vorbească despre o generaţie nouă care se ridică ca o jerfă cu miros plăcut până sus în Locul Preasfânt...

..Decând aștept un astfel de mesaj!
M-am întrebat de multe ori ;Care este dorința ,drumul real al tinerilor din ziua de azi? Ce își doresc vis a vis de mântuire? nu m-am grăbit să trag concluzii, am așteptat un semn, un semnal din partea voastră a tinerilor!
Generația bătrână din bisericile lui Dumnezeu iși face planuri cu privire la viața lor dorind să se asigure că le va fi bine și lor la batrânețe nu numai din punct de vedere al asisitării sociale dar și spiritual!
Mulțumesc Mada și tinerilor hotarâți sa slujească în dragoste matură și ascultare de Dumnezeu.
...Mai este speranță, mai este viitor!
Adăugat în 07/11/2016 de sanda_tulics
Ancuța, îndrăznește și rostește aceasta prin credință: ”Este o generație acum și aici care, și-au însușit identitatea în Hristos. Duhul Sfânt locuiește în ei, deja au refuzat formele și tradițiile ori de ce culoare ar fi și sunt propulsați cu Hristos în Dumnezeu. De acolo, de sus, din Dumnezeu, ca regi, poruncesc lucrurilor să se alinieze la standardele LUI și ca preoți mijlocesc crezând că Dumnezeu îi ascultă, oricând, pentru ceea ce ei sunt în EL. Dumnezeu este Duh și comunică cu duhul nostru care a fost sfințit, făcut desăvârșit la nașterea din nou, apoi sufletul nostru și el a intrat în acest proces de sfințire în care Duhul Sfânt lucrează ÎMPREUNĂ cu noi, la maturizarea noastră. El ne vrea întregi la venirea Lui duh, suflet și trup. Ancuța, mă bucur de dorința ta, pasiunea ta, pt. Hristos și permite-mi să-ți spun ”faci parte din aceea generație”, tineri s-au bătrâni ca vârstă, în El nu este vârstă, toți sunt tineri și plini de viață. Provocarea ta este ”MINUNATĂ” pentru oricine vrea să-o ia și, și după voia Domnului, sunt bucuroasă de tine. Așa că Ancuța, declară plină de credință: DUMNEZEU ESTE VICTORIOS ÎN ROMÂNIA ȘI PE TOT PĂMÂNTUL!!! Fi binecuvântată în continuare Ancuța!!!
Adăugat în 08/11/2016 de Maria18
Este un mare adevăr la care ar trebui să ne gândim toţi dar de multe ori un tânăr care vrea să facă ceva in casa Domnului este privit cu dispreț din partea celor mai vîrstnici parcă ar avea frica să nu piardă postul !De multe ori descurajați !!!
Adăugat în 10/11/2016 de OvidiuPopa
Domnul sa va binecuvanteze!
Tinerii din generatia de astazi sunt si ei impartiti in ceea ce priveste credinta ca si alte generatii.
Cu siguranta exista tineri, si eu cunosc cativa, care sunt plini de o credinta vie, adevarata, sfanta. Exista grupuri de rugaciune si actiune (si eu cunosc unul), in care tinerii se aduna de buna voie pentru a-L slavi pe Dumnezeu si pentru a face planuri de actiune cum sa IL marturiseasca mai bine pe Isus Hristos in lume prin viata lor.
Pe de alta parte, sunt si tineri mai nehotarati sau caare se lasa dominati de firea pamanteasca, de influentele puternice ale lumii acesteia. Ei au nevoie de incurajare, de sustinere , de intelegere si toleranta. Multi din generatiile mai mari ii privesc critic si cu neincredere cand acestia isi manifesta si partea lor fireasca. Atitudinea corecta este de imbarbatare, de corectare prin intelegere si sustinere, de empatie cu problemele specifice varstei cu care se confrunta. Rugaciunea facuta impreuna, cateva zile de post, implicarea in diverse activitati la biserica sau in grupuri de credinciosi sunt doar cateva solutii de aducere pe calea cea buna a celor care tind sa se indeparteze de Dumnezeu.
Eu cred ca principala reponsabilitate pentru o generatie tanara unita in dragoste, puternica in credinta, dedicata slujirii lui Dumnezeu va revine voua, tinerilor care sunteti mai constienti, mai puternici, mai plini de Duhul Sfant. Voi trebuie sa fiti nucleul tinerei generatii de credinciosi si sa atrageti in juriul vostru pe cei mai slabi sau nehotarati. Dumnezeu sa va ajute la aceasta!
Adăugat în 11/11/2016 de flov04
Generatia noastra vorbeste. Faptele vorbesc mai mult si mai clar decat vorbele. Intrebarea as pune-o altfel: Va place cum vorbeste generatia noastra? Sau mai bine zis lui Dumnezeu ii place cum vorbeste generatia noastra? Cred ca daca fiecare tanar ar aprinde lumina in coltul in care se afla, vocea generatiei tinere s-ar auzi mai bine. Generatia tanara se confrunta cu o realitate dura, sunt prinsi intre liberalism si conservatori, iar acesti doi factori influenteaza vorbirea prin fapte, si faptele prin vorbire. Puterea de munca a tanarului crestin nu a fost nici identificata si nici evaluata si nici concretizata in vreo directie, cu toate ca pe aici pe acolo mai este cate un tanar care isi arata abilitatiile si performantele sale care sunt , deloc mici, deloc slabe, (de pilda echipa resurse crestine,) si altii. Cred totusi ca potentialul si valoarea tinerilor crestini se afla in aceste randuri: " Nimeni sa nu iti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie" 1 Timotei 4:12.
Adăugat în 12/11/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 2728
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 5
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni