Multe religii, mulţi dumnezei
Autor: John Piper
Album: Însetat după Dumnezeu
Categorie: Diverse

   Atunci când încerc să mă gândesc unde poate fi găsită fericirea durabilă, sunt atras, apoape cu forţa, să o caut în legătura cu Dumnezeu - Creatorul personal al tuturor lucrurilor. Nimic nu mi se pare mai rezonabil decât faptul că fericirea durabilă nu poate fi găsită niciodată de către o persoană care Îl ignoră pe Creatorul său sau I se împotriveşte. Sunt permanent uluit să văd oameni care spun că cred în Dumnezeu, dar trăiesc ca şi cum fericirea s-ar obţine dându-I Lui 2% din atenţia lor. Desigur că la sfârşitul acestui veac vor descoperi că acest lucru este absurd.

   Dar odată ce începem să ne căutăm fericirea în legătură cu Dumnezeu, suntem confruntaţi cu multe şi diferite pretenţii şi religii. De ce ar trebui să ne bazăm speranţa pe pretenţia că Biblia creştină este adevărata revelaţie a lui Dumnezeu?

   Răspunsul meu simplu este că Isus Hristos - centrul şi punctul culminant al Bibliei - mi-a câştigat încrederea prin autenticitatea, dragostea şi puterea Sa. Îi văd autenticitatea şi dragostea prin intermediul relatărilor referitoare la faptele şi cuvintele Sale şi văd puterea Lui, în special, prin învierea Sa din morţi.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/98473/multe-religii-multi-dumnezei