DESPRE VIAȚĂ ȘI MOARTE
Autor: Puchea Dorel
Album: Predici personale
Categorie: Atenționări și sfaturi

 

„Despre viață și moarte”

Efeseni cap. 2: 1-9

1.     CARACTERISTICILE OMULUI VIU ÎN HRISTOS

a)     Trupul lui este Templul Duhului Sfânt, pe care Îl slujește (1 Cor. 6: 19; 1 Cor. 3: 16, 17; 2 Cor. 6: 16). Câtă vreme trăim în trup, trupul nostru are valoare.

b)    El poate să lucreze pentru Hristos, în ogorul Domnului (2 Cor. 11: 9-12; Col. 1: 28, 29).

c)     El poate să înțeleagă lucrurile duhovnicești (1 Cor. 2: 9, 10, 15, 16).

d)    El a fost mort în păcatele lui (v. 1), dar a fost adus la VIAȚĂ așa cum Hristos a fost înviat (Rom. 6: 4). Dacă ai fost înviat din păcatele tale, nu mai poți duce viața pe care ai dus-o înainte. Dacă trăiești la fel ca înainte, atunci nu ai fost înviat din păcatele tale, potrivit cu 2 Cor. 6: 14-16.

e)     El a fost iertat pe când era încă în lume, deoarece Dumnezeu avea un plan cu el și i-a scris numele în Cartea Vieții (Col. 2: 13; Rom. 5: 8).

f)      El a fost așezat în locurile cerești, adică în locul cel mai înalt, tocmai pentru faptul că este scris în Cartea Vieții care se găsește în cer (Efes. 1: 3), pentru că se  aseamănă cu Isus (1 Cor. 15: 48) și pentru că Îl slujesc pe Hristos (Mat. 5: 48).

 

2.     CARATERISTICILE OMULUI MORT ÎN LUME

a)     Trupul lui este templul altor duhuri, în care se fac slujiri idolești (1 Petru 4: 3).

b)    El nu poate lucra pentru Hristos pentru că lucrează fărădelege (Mat. 7: 21-23; Mat. 23: 27-28; Rom. 13: 13; 1 Pet. 4. 3)

c)     El nu poate să înțeleagă lucrurile duhovnicești (1 Cor. 2: 14).

d)    El este mort în păcatele lui și nu a fost adus la VIAȚĂ pentru că a refuzat acest lucru (Luca 16: 19-26).

e)     El nu va fi iertat niciodată dacă nu se pocăiește, deoarece a ales de bună voie să nu asculte de Hristos (Ps. 11: 6; Apoc. 20: 15). Ești tu scris în Cartea Vieții? Dacă trăiești după voia lui Dumnezeu, DA; dacă trăiești tot după voia firii tale, NU!

f)      El a fost aruncat în iad, adică în locul cel mai de jos, tocmai pentru că a ales de bună voie să-i fie șters numele din Cartea Vieții (Apoc. 20: 15) și pentru că îl slujesc pe Satan și îl vor însoți acolo unde va fi aruncat (Apoc. 20: 10).

 

CONCLUZIE: În ce stare ne găsim noi astăzi? Suntem noi cerești sau pământești? Suntem vii în Hristos sau morți în lume? Trupul nostru este Templul Duhului Sfânt sau un templu al idolilor și al diverselor vicii? Lucrăm în ogorul Domnului sau lucrăm nelegiuire? Suntem noi iertați și siguri de mântuire sau încă ne mai îndoim? Suntem noi așezați în locurile cerești? Numele nostru este scris în Cartea Vieții? Dacă suntem într-o stare după voia Domnului, DA, suntem cerești; DA, suntem vii; DA, suntem Templul Duhului Sfânt; DA, lucrăm în ogorul Domnului; DA, suntem așezați în locurile cerești, alături de Domnul Isus; DA, numele nostru este scris în Cartea Vieții! Domnul să ne ajute la aceasta!

 

AMIN!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/97910/despre-viata-si-moarte