Filip - Testat la matematica credinţei
Autor: Marian Condrat
Album: Apostolii
Categorie: Biografii

Matei 10:1-3,  Ioan 6:4-7

Filip – Testat la matematica credintei

1. CINE A FOST FILIP?

· Filip – iubitor de cai, Beth-Saida – Casa pescarilor

· Al cincilea ucenic al lui Isus, si al patrelea dintre ucenicii lui Ioan Botezatorul.

· Se pare ca a fost puternic influentat de faptul ca Petru, Andrei, Iacov si Ioan l-au primit ca Mintuitor pe Isus.

· A avut 27 de ani cind a inceput sa-l urmeze pe Isus.

· Era dintr-o familie mediocra , saraca, pescari, formata din 7 copii, 3 baieti si 4 fete,  fiind al doilea copil. Dupa Inviere, si-a botezat familia.

· In timpul uceniciei a fost responsabil cu aprovizionarea. Nu era o slujire publica!!!

· Foarte pragmatic , un om al actiunii

2. CE SPUNE ISTORIA DESPRE FILIP?

· A slujit alaturi de Bartolomeu in Asia Mica facind multe minuni: inviat un copil din morti, poto;it o furtuna, eliberat de demoni, vindecat bolnavi, a botezat sute de oameni, a ordinat slujitori in cetatile unde incepuse biserici.

· A murit la Hierapolis dupa ce a fost batut pietre si rastignit cu capul in jos, alaturi de Bartolomeu.

· Sotia lui a stat la piciorul crucii incurajindu-l, apoi a inceput sa recite istoria salvarii si s-a oprit dupa  ce multimea infuriata au omorit-o cu pietre. Fica cea mai mare Leah a continuat misiunea lor, fiind mai tirziu cunoscuta ca proorocita din Hierapolis.

· Miercuri 27 iulie 2011, profesorul Francesco D’Andria a descoperit un mormint, in vechiul oras Hierapolis, aproape de orasul Denizli, Turcia. Dupa forma, scrierile de pe pereti, el sustine ca este mormintul lui Filip.

3. CE INVATAM DE LA FILIP?

· Ioan ii da o atentie mai deosebita: Ioan 1: 43-51 – aduce prietenul la Isus, Ioan 6: 5- 13 – slujeste multimii, Ioan 12: 20 – 22 – lucreaza in echipa oamenilor,  Ioan 14: 7-9 – invata despre Dumnezeu. Trei texte practice, unul teorie!!!

· Un om testat la viata practica –Isus l-a gasit,  lui Natanael –  L-am gasit pe Isus…Vino si vezi!!! Probabil il cauta dar nu cum trebuie si a fost gasit!!!

· Un om testat la slujirea nepublica. Daca vrei sa cunosti pe cineva ca slujitor dai sa faca ceva ce nu se vede!!! A slujit cum a putut  mai bine nevind o slujire publica. – v.7  EX: Iuda cit avem, 200 dinari, 10 piini la un dinar = 2000, cite putin la fiecare!!!.  Ioan 6: 7 Stiti cine taie iarba, uda florile, duce garbage-ul, face curat, spala toaletele, plateste bilurile?

· Un om testat la matematica simpla. Filip nu a fost omul la care te asteptai la lucruri mari, ci omul care a facut lucruri mici pe cai mari. Ex: a strins 12 cosuri cu faramituri!!! , Ioan 6:12, 13. Cred ca stim cite cosuri din pricina lui Filip!!! Faramituri = slujiri, responsabilitati, lucruri pe care altii nu dau nimic sau se simt jigniti daca le ceri sa le faca!!! Pe altul n-ai gasit, tocmai eu?

· Un om testat la matematica credintei – 5 piini si doi pesti ajung la 5000 de oameni!!!!  Ex: tinara calugarita albaneza, Maica Teresa  a dorit sa construiasca un orfelinat - am 50 de centi si un Dumnezeu mare!!!!

· Un om testat la matematica slujirii. Stia ca intr-o ecuatie intra mai multe cifre!!! Respect  fata  de alti slujitori – Ioan 12:20 – 22 - El stia greceste, la el au venit, dar nu si-a dat importanta –  Sa-ti sti responsabilitatea, sa-ti sti echipa!!! Asta face slujirea frumoasa!!!

· Un om testat la matematica dumnezeirii – Ioan 14:7-9 unu + unu+ unu= unu!!! Tatal, Fiul si Duhul Sfint

· Un om testat la matematica vesniciei – infinit plus unu= infinit!!! Se merita sa pierzi totul aici in vremelnicie si sa cistigi lucrurile vesnice!!!! A  murit ca martir, predicind ultima predica – predica plecarii in vesnicie!!!!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/schite/97551/filip-testat-la-matematica-credintei