Copacul
Autor: Samanta Buna
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

Doamne, mai lasă-l şi anul acesta... Poate că de acum înainte va face roadă; dacă nu, îl vei tăia.
Luca 13.8-9

Copacul

În una din pildele Sale, Domnul Isus Hristos vorbeşte despre un smochin, pe care cineva l-a plantat. Stăpânul acestui pom aşteptase în zadar timp de trei ani roadă, iar acum se hotărâse să-l taie.

Grădinarul, care se străduise mult şi îngrijise pomul, îi propuse stăpânului să mai facă o ultimă încercare. El va săpa pământul din jurul pomului şi va pune gunoi, apoi se va decide soarta finală a pomului. Deci, pentru pom sosise ultimul an, ultima şansă: ori va aduce rod, ori se va sfârşi cu el.

Şi pentru noi se va încheia curând un an. Dumnezeu a avut încă un an răbdare cu noi şi ne-a oferit harul Său.

„Doamne, mai lasă-l şi anul acesta!“ Aceste cuvinte ni se potrivesc fiecăruia personal: am pus problema mea în ordine în faţa lui Dumnezeu? „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii“ (2 Corinteni 6.2). Domnul „doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă“ (2 Petru 3.9). El Se îngrijeşte de noi, ca grădinarul din pildă. Prin Biblie, Cuvântul Său, El vorbeşte conştiinţelor noastre. Cine a trăit până acum fără El, trebuie să recunoască acest lucru în faţa Lui şi să se întoarcă la El, adică să se pocăiască.

„Doamne, mai lasă-l şi anul acesta!“ Aceste cuvinte le-au rostit şi mulţi creştini pentru semenii lor, care încă nu s-au întors la Dumnezeu. Aţi făcut pasul decisiv? Aţi folosit acest an de har?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/97333/copacul