Câştigat fără cuvânt
Autor: Samanta Buna
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

…dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere.
1 Petru 3.1,2

Câştigat fără cuvânt

Cineva a povestit despre o femeie din Asia că a fost condusă la Mântuitorul de un misionar. Femeia a devenit fericită şi se bucura de pacea pe care Hristos i-a dat-o în suflet. Însă femeia se temea că, dacă necredinciosul ei soţ va auzi despre aceste lucruri, îl va ucide pe misionar. Aşa că misionarul a sfătuit-o să nu vorbească despre hotărârea ei, dar să trăiască bucuria mântuirii şi să fie o soţie bună.

După o săptămână, femeia a mărturisit: „Când am ajuns acasă, am curăţit casa şi am încercat ca totul să fie pe placul soţului meu. I-am pregătit mâncarea preferată şi când a venit acasă a fost foarte surprins de acţiunile mele. Când m-a întrebat de ce fac toate acestea, nu i-am răspuns nimic, ci toată săptămâna am fost amabilă. Am renunţat la orice motiv de ceartă. După câteva zile, el a insistat să-i spun de ce mă comport cu atâta bunătate. I-am spus că mă tem să nu mă ucidă pe mine şi pe misionar dacă îi voi spune. El m-a asigurat că nu va face acest lucru. În curând a devenit şi el creştin.“

Comentariile la această întâmplare sunt de prisos. Cine vă va face rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/97098/castigat-fara-cuvant