Pavel un Lider spiritual
Autor: strainisicalatori(dutu)
Album: Eseu.
Categorie: Diverse

PAVEL,UN LIDER, SPIRITUAL. (Fapte.9:1-22)

*Lider- persoana care intotdeauna sta cu cativa pasi inaintea celor pe care vrea sa ii conduca (dutu)

*Liderul nu conduce influentat de putere,ci de dragoste pentru alti (dutu)

*Liderul ,persoana prin a carui vorba si traire schimba viata acelor ce il inconjoara (dutu)

*Prin trairea si vorbirea lui,apostolul Pavel a influentat pe cei din vremea lui,si continua prin scrierile lui sa influenteze,sa conduca la Hristos,pana si oamenii din generatia noastra. Pavel a fost si a ramas unul dintre lideri spirituali influentabili in omenire. Apostolul Pavel ca un vrednic lider de urmat spune: De aceea va rog sa calcati pe urmele mele. (1Cor.4:16) Redau in cele ce urmeaza cateva din calitatile pe care un lider spiritual trebuie (obligatoriu) sa le aiba:

1.ADEVARATUL LIDER ARE SI EL UN MODEL PE CARE IL URMEAZA:. –Pavel spunea cu alte cuvinte :”Liderul meu e Hristos”si de aceea va spun si voua:”Calcati pe urmele mele, intrucat si eu calc pe urmele lui Hristos. (1Cor.11:1) “

2.ADEVARATUL LIDER STIE CUM SA SE FACA INTELES : -Pavel sa pleaca in a convinge ascultatori pana la rugaminte- De aceea va rog sa calcati pe urmele mele. (1Cor.4:16)

3.ADEVARATUL LIDER E UN OM OCUPAT,SI II INDEAMNA SI PE ALTI -Pavel era un om harnic:” am lucrat mai mult decat toti: totusi nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este in mine. (1Cor.15:10) – N-am mancat de pomana painea nimanui; ci, lucrand si ostenindu-ne, am muncit zi si noapte, ca sa nu fim povara nimanui dintre voi(2Tes.3:8) -Indemnam pe oamenii acestia si-i sfatuim, in Domnul nostru Isus Hristos, sa-si manance painea lucrand in liniste. (2Tes.3:12)

4.ADEVARATUL LIDER ESTE CARACTERIZAT DE ONESTITATE. –Cuvantul lui e adevar:” Spunadevarul in Hristos, nu mint; cugetul meu, luminat de Duhul Sfant, imi este martor, (Rom.9:1) -si propovaduitorul si apostolul Lui am fost pus eu – spunadevarul in Hristos, nu mint – ca sa invat pe Neamuri credinta si adevarul. (1Tim.2:7)

5.ADEVARATUL LIDER ARE UN MESAJ CLAR ;USOR DE INTELES. –Nu incurca audienta:’Si invatatura si propovaduireamea nu stateau in vorbirile induplecatoare ale intelepciunii, ci intr-o dovada data de Duhul si de putere, (1Cor.2:4) -Un mesaj précis:”Pe El Il propovaduim noi, si sfatuim pe orice om, si invatam pe orice om in toata intelepciunea, ca sa infatisam pe orice om desavarsit in Hristos Isus. (Col.1:28)”

5.ADEVARATUL LIDER ,INTELEGE BINE , A CONDUCE INSEMNEAZA SACRIFICARE PERSONALA ,IN ATINGEREA SCOPULUI CU ALTI. –Totul pentru a castiga pe altii:”Am fost slab cu cei slabi, ca sa castig pe cei slabi. M-am facut tuturor totul, ca, oricum, sa mantuiesc pe unii din ei. (1Cor.9:22) -Totul pentru alti, ca sa castig si eu:”Fac totulpentruEvanghelie, ca sa am si eu parte de ea. (1Cor.9:23)”

6.ADEVARATUL LIDER CONDUCE NU SA DEVINA POPULAR CI CA SA FIE EXEMPLU PENTRU ALTI – Sufera impreuna cu mine, ca un bun ostas al lui Hristos. (2Tim.2:3)

7.ADEVARATUL LIDER ISI ASUMA RESPONSABILITATI,SI ATUNCI CAND GRESESTE,ISI RECUNOASTE GRESALA,NU SE TRAGE DE LA CONSECINTELE CE URMEAZA,CI ACCEPTA INDREPTAREA -Liderul isi recunoaste trecutul:” Am prigonit pana la moarte aceasta Cale, am legat si am pus in temnita barbati si femei; (Fapt.22:4) -Isi vede stare:’Caci eu sunt cel mai neinsemnat dintre apostoli; nu sunt vrednic sa port numele de apostol, fiindca am prigonit Biserica lui Dumnezeu. (1Cor.15:9)” -Accepta metodele aplicate pentru indreptare (pe drumul Damascului,tepusul)

8.ADEVARATUL LIDER NU CONDUCE PRIN A II INTIMIDA PE ALTII -Forta,pozitia,pregatirea ;nu sunt folsite in scopul de asi intimida audienta (le-am,le-am dobandit ;le privesc ca o pierdere ;voi (audienta sunteti comoara mea pe care trebuie sa o duc inaintea lui Hristos):”… privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos (Filip.3:8)

9.ADEVARATUL LIDER VEDE VIITORUL,SI LUCREAZA IN PREZENT PENTRU AL OBTINE. – Liderul lucreaza acuma ,pentru viitorul fericit a celor pe care ii indruma:”Caci sunt gelos de voi cu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit cu un barbat, ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata. (2Cor.11:2)

10.ADEVARATUL LIDER NU CONDUCE PRIN FORTA CI PRIN DRAGOSTE. –Asprimea, forta, e pentru indreptarea lui (a liderului) pentru ceilalti o dragoste deplina pentru ridicare si zidire:”cand voi fi de fata, sa nu ma port cu asprime, potrivit cu puterea pe care mi-a dat-o Domnul pentru zidire, iar nu pentru daramare. (2Cor.13:10”

*Intocmai cum Isus s-a dat pilda turmei ,Pavel i-a urmat invatatura ,devenind o pilda de traire pentru alti;tot la fel Pavel indeamna pe tanarul lider din vremea lui; si azi pe noi sa continuam sa fim o pilda pentru cei din jur:”si da-te pe tine insuti pilda de fapte bune, in toate privintele. Iar in invatatura, da dovada de curatie, de vrednicie, de vorbire sanatoasa si fara cusur, ca potrivnicul sa ramana de rusine si sa nu poata sa spuna nimic rau de noi(Tit.2:7-8). Daca o persoana, a invatat ce si cand sa vorbeasca ,conducand spre victorie pe alti, daca nu a invatat sa asculte, nu poate primi calificativul de lider (dutu)

~strainisicalatori~ (dutu)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/96680/pavel-un-lider-spiritual