Foarte important...
Autor: Ioan Hapca
Album: Călători
Categorie: Adevărul

 

    Este important să știi că ești foarte important pentru Dumnezeu și este foarte important  să știi că Dumnezeu Este Cel mai important pentru tine.

   Este important să fii important și este foarte important să devii ceia ce Dumnezeu vrea să fii.

   Este important să știi să fii mereu important și este foarte important să știi că ești veșnic important.

   Este important să știi a face mai întâi ceea ce este cel mai important și este foarte important să știi că numai ceea ce-i etern este cu adevărat foarte important.

   Este important să recunoști totdeauna adevărul, este foarte important să te identifici cu el totdeauna și este deosebit de important să devii ca el pentru totdeauna. 

   Este important să faci numai lucruri bune și este foarte important să știi să faci dintre toate lucrurile bune, mai întâi pe cele eterne.

   Este important să știi să pierzi și este foarte important să știi să câștigi. Cel mai important este să știi să pierzi totul pentru a câștiga mântuirea și foarte important este să te știi bucura apoi de ceea ce ai pierdut și deosebit de important este să te poţi bucura mereu de ceea ce ai câștigat.

   Pierderea și câștigul sunt lucruri importante dar cel mai important lucru este să le vezi în lumina Domnului Isus Hristos pentru că aceste lucruri este deosebit de important să le vezi bine.

   Este important să fii prețuit și este foarte important să știi să prețuiești dar este deosebit de important să înveți a prețui ceea ce prețuiește Dumnezeu și așa cum prețuiește El.

   Este important să-ți prețuiești sufletul așa cum îl prețuiește Dumnezeu și este foarte important să-L prețuiești mai presus de orice pe Mântuitorul sufletului tău și să înveți a prețui sufletele oamenilor așa cum le prețuiește Hristos care S-a jertfit pe Sine Însuși pentru ele.

  Este important să lupți pentru cauza dreaptă, bună și sfântă a mântuirii sufletelor și este foarte important să câștigi măcar un suflet pentru Hristos, dar este deosebit de important să-ți păzești sufletul tău mai mult ca pe orice pentru că dacă-l pierzi, nu-ți mai rămâne nimic.

Este important să ai ochi cu care să vezi bine și este foarte important să ai ochi buni pentru a te vedea bine pe tine însuți, dar este periculos și rău să ai ochi cu care să vezi doar defectele și greșelile celorlalți.

   Dintre toate ce sunt cu adevărat importante nimic nu este mai important ca Isus Hristos, Mântuitorul și mântuirea sufletului tău pentru că: „... la ce ar folosi unui om să câștige toată lumea dacă și-ar pierde sufletul? ...”Mat.16,26

Zaragoza 20/07/2012

de Ioan Hapca

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/95494/foarte-important