„Ochiul este lumina trupului.”
Autor: Ioan Hapca
Album: Călători
Categorie: Diverse

    Suntem din Dumnezeu, făcuți din țărână de către Dumnezeu. El ne-a creat pentru slava și lauda Numelui Său și ne-a pus să administrăm Creația Sa de pe pământ.

    Deși suntem toți din Dumnezeu, purtând suflarea de viață dată de El și suntem toți făcuți din țărână, totuși nu suntem nici măcar suficient de asemănători unul cu altul pentru a gândi la fel, a acționa la fel, a dori la fel, a simți la fel... Dar toți gândim, acționăm, dorim, simțim... Și fiecare privim lucrurile (simplu) din punctul nostru de vedere.

    Avem ochi de diferite culori, dar vedem diferit culorile, înțelegem diferit lucrurile de aceeași culoare și vedem în diferite feluri lucrurile de același fel... Aruncăm cu privirea fiecare în ograda celuilalt, dorim ceea ce vedem la alții indeferent de ce avem noi...

    Privirile noastre sunt calde, reci, blânde, sfidătoare, indiferente, trufașe, pătimașe, batjocoritoare... în raport cu persoane, circumstanțe, interese, lucruri și „culori”...

    Ochii noștri sunt și buni și răi. De fapt, avem diferiți ochi pentru aceeași situație sau persoană, în raport de cum gândim, dorim, simțim... Uneori, ne mândrim cu părerile noastre diferite față de un lucru, o persoană, o situație, o faptă... având ochi răi pentru cauza unor lucruri bune și vedem altfel de cum este ceea ce privim...

    „Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întunerec. Așa că, dacă lumina care este în tine este întunerec, cât de mare trebuie să fie întunerecul acesta!” (Matei 6:22-23).

    Avem ochi dar nu întotdeauna ne uităm unde și cum trebuie și nu întotdeauna vrem să vedem că Dumnezeu ne vede unde, la ce, la cine, de ce și cum privim noi cu ei... Rareori vedem interesele, dorințele, necesitățile, prioritățile, mâna, lucrarea și Voia lui Dumnezeu!

    Avem ochi, dar ceva sau cineva trebuie să ni-i deschidă din când în când la lumină... Duhul Sfânt face lucrul acesta folosind alți oameni sau diferite situații și împrejurări... Duhul Sfânt pune un vers, un cânt, un cuvânt, un zâmbet sau o privire la îndemâna noastră, în așa fel încât să ne deschidă ochii ca să ne umplem de lumină... Numai noi să vrem lumina și să vrem să fim lumină, fiindcă pentru cei ce nu vor nu mai există izbăvire și nu se mai poate face nimic.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/93975/ochiul-este-lumina-trupului