"Părinte"... "învăţătorule"... rusalii sau Cincizecime?
Autor: admin
Album: fara album
Categorie: Ce alegi?

 Iniţial am crezut că poate nu am fost atent când am citit în Sfânta Biblie.

   Citisem despre Cincizecime în Faptele Apostolilor 2, 20 şi 1Corinteni 16 dar nu îmi aduceam aminte să scrie în Biblie ceva despre rusalii... în toată Biblia apare ceva despre rusalii?  NU!

   Poate unii aţi început deja să căutaţi pe google fie despre Cincizecime, fie despre rusalii... înţeleg să cauţi despre rusalii pe google sau pe wikipedia, deşi ar fi mai bine din cărţi, nu de pe net... dar despre Cincizecime trebuie să căutăm în Biblie.

   Ce sunt rusaliile sau ce au fost şi cum am ajuns să le "sărbătorim" şi să renunţăm la Cincizecime? 
 Rusaliile reprezintă o sărbătoare păgână... Aş pierde timpul să scriu despre morţi, zei şi cum trebuiau să "slujească" fecioarele...
   Mă tot mir... cum de avem predici despre rusalii, cântece cu şi despre rusalii şi ne DORIM rusalii?? 
   Tu ştii ce spui? Te gândeşti ce cânţi?

   Ce sărbătorim noi? 
 Unul din versetele care ar trebui să ne pună pe fiecare să facem ceva este "Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă..." - Osea 4:6. Este o vreme în care trebuie să cunoaştem mai mult Cuvântul pentru că
+ în primul rând Domnul Isus spune în Matei 24:24 "Căci se vor scula hristoşi mincinoşi şi proroci mincinoşi; vor face semne mari şi minuni, până acolo încât să înşele, dacă va fi cu putinţă, chiar şi pe cei aleşi."
+ în al doilea rând se spune "Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor." în 2Timotei 4:3.

  Legat de Cincizecime... când trebuie sărbătorită? Care sunt lucrurile care trebuie să le facem şi de ce trebuie să ne aducem aminte?...  Mă rog ca tot mai mulţi să studiem ceea ce ne spune Cuvântul şi să luăm exemplu de la creştinii din Berea care "cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa."

    Martirii au fost gata să moară pentru că nu au acceptat sărbătorile păgâne, nu au fost deacord ca biserica să le amestece cu cele din Biblie şi...  pentru că nu erau deacord cu curvia spirituală, au fost gata să plătească cu viaţa, pentru că deranjau! 

 Tu ce alegi?

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/93707/parinte-invatatorule-rusalii-sau-cincizecime