Bucură-te în a suferi pentru alţii
Autor: John Piper
Album: Însetat după Dumnezeu
Categorie: Diverse

   Bucură-te în a suferi pentru alţii - Ei Îl vor vedea pe Hristos!

   Prin suferinţele noastre, alţii văd desăvârşirea lui Hristos şi rămân fermi datorită credinţei noastre pusă la încercare.

   În 1 Tesaloniceni 3.8-9 Pavel spune: "Acum, da, trăim, fiindcă voi staţi tari în Domnul. Cum putem noi oare să mulţumim îndeajuns lui Dumnezeu cu privire la voi, pentru toată bucuria pe care o avem din partea voastră înaintea Dumnezeului nostru?" Aceasta este bucuria din Coloseni 1.24: "Mă bucur în suferinţele mele pentru voi." Atunci când suferim spre a le arăta altora dragostea lui Hristos şi vrednicia Lui, facem acest lucru, deoarece fiecare nou-convertit ce rămâne ferm în credinţă este o prismă nouă, unică pentru reflectarea slavei atotsuficiente a lui Hristos. Bucuria pe care o simţim pentru ei nu este o bucurie diferită de cea pe care o simţim în Hristos. Slava lui Hristos este "marele nostru câştig." Pentru aceasta vom suferi să pierdem orice, chiar totul.

   Şi fiecare persoană care vede în suferinţa noastră superioritatea vredniciei lui Hristos - şi crede- este o altă imagine şi o altă dovadă a acestei mari valori,, şi, de aceea, un alt motiv de bucurie.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/89986/bucura-te-in-a-suferi-pentru-altii