Ps 127- un psalm al lui Solomon
Autor: Câmpeanu Cezar
Album: fara album
Categorie: Diverse

"Daca nu zideste Domnul o casa,degeaba lucreaza cei ce o zidesc; daca nu pazeste Domnul o cetate,degeaba vegheaza cel ce o pazeste. Degeaba va sculati de dimineata si va culcati tarziu,ca sa mancati o paine castigata cu durere; caci prea iubitilor Lui El le da paine ca in somn. Iata,fiii sunt o mostenire de la Domnul,rodul pantecelui este o rasplata data de El. Ca sagetile in mana unui razboinic,asa sunt fiii facuti la tinerete. Ferice de omul care isi umple tolba de sageti cu ei. Caci ei nu vor ramanea de rusine,cand vor vorbi cu vrajmasii lor la poarta."(Ps.127:1-5).

De nu zideste Domnul,El,o casa,

Degeaba vor lucra cei ce-o zidesc,

De nu pazeste Domnul o cetate,

Degeaba vor veghea cei ce-o pazesc.

Degeaba va sculati de dimineata

Si va culcati tarziu in noapte iar,

Ca sa mancati o paine castigata

Cu truda,cu durere,cu amar.

 

Caci El la toti aceia ce-L asculta,

La prea iubitii Lui El le va da

Ca-n somn si painea care le lipseste:

Ei totdeauna paine-si vor avea.

 

Copiii,iata,sunt o mostenire,

Si-o rasplatire de la Domnul Sfant,

Cum sunt sagetile pentr-un razboinic,

Copiii cei din tinerete sunt.

Ferice-acel ce-si umple cu ei casa,

Ferice omul care-i va avea,

Caci cand vorbi-vor cu vrajmasii-n poarta

Ei nicicand rusinati n-or ramanea.(T.D.).

DEGEABA

Sunt lucruri in viata noastra,care daca nu sunt facute potrivit cu invataturile Bibliei, sunt facute degeaba. Apostolul Iacov intreaba la un moment dat : "Credeti ca degeaba vorbeste Scriptura ?" Sa veghem ca sa traim in viata noastra invataturile Scripturii,altfel degeaba am citit,degeaba ne-a vorbit. Sa ascultam ce scrie Apostolul Pavel fratilor din Corint: "Va fac cunoscut,fratilor Evanghelia,pe care v-am propovaduit-o,pe care ati primit-o,in care ati ramas,si prin care sunteti mantuiti,daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel DEGEABA ati crezut."(1 Cor.15:1-2). Cu alte cuvinte,daca cineva crede si practica lucruri straine de Evanghelia propovaduita de Pavel (invatatura apostolilor = Evanghelia lui Hristos),toate sunt facute DEGEABA. Daca ar fi sa dau ca exemplu numai botezul copiilor mici,invatatura total straina de invatatura apostolilor,nu numai ca este un lucru facut DEGEABA,dar este o adaugire la Cuvantul lui Dumnezeu,iar "daca va adauga cineva ceva (la cuvintele proorociei din Cartea aceasta),Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in Cartea aceasta."(Apoc.22:18). Asa ca nu-i de glumit. Sa mai ramanem la cuvantul "DEGEABA",pe care Ps.127 il subliniaza de trei ori. In Evanghelii ni se vorbeste despre un tanar bogat care a alergat dupa Domnul Isus,s-a apropiat de El,I S-a inchinat,L-a laudat si L-a intrebat: "Bunule Invatator,ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica ? Pentru ce Ma numesti bun ? i-a zis Isus. Nimeni nu este bun decat Unul singur: Dumnezeu. Cunosti poruncile: "Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturie mincinoasa; sa nu inseli; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta." El I-a raspuns: "Invatatorule,toate aceste lucruri le-am pazit cu grija din tineretea mea." Isus S-a uitat tinta la el,l-a iubit,si i-a zis: "Iti lipseste un singur lucru: du-te de vinde tot ce ai,da la saraci,si vei avea o comoara in cer. Apoi vino,ia-ti crucea,si urmeaza-Ma." Mahnit de aceste cuvinte,omul a plecat intristat de tot; caci avea multe avutii."(Marcu 10:17-22).

Patru lucruri pe care tanarul bogat le-a facut degeaba pentru Domnul Isus Hristos:

1 - A alergat degeaba;

2 - S-a inchinat degeaba;

3 - L-a intrebat degeaba;

4 - L-a laudat degeaba.

Totul este degeaba pentru Dumnezeu si lucrarea Lui,cand ceea ce faci nu izvoraste dintr-o pocainta sincera si dintr-o lepadare de sine adevarata. Adevarata mea stare in Hristos este aceea de a ramane in El prin credinta si lepadare de sine,prin nasterea din nou si cresterea mea duhovniceasca. Daca apostolului Pavel ii era frica sa nu fi alergat degeaba (1 Cor.9:27),cu cat mai mult trebuie sa ma cercetez in fiecare clipa,ca ceea ce fac pentru Domnul Hristos sa nu fie facut degeaba. Daca Satana nu ne poate insela ca sa renuntam la Domnul Isus si la lucrarea Lui,atunci cauta sa schimbe putin directia drumului nostru,si toate lucrurile de aici incolo sunt facute degeaba. Cat de atenti trebuie sa fim noi in viata noastra de credinciosi,pas cu pas si clipa de clipa. "Daca nu zideste Domnul o casa, DEGEABA lucreaza cei ce o zidesc. Daca nu pazeste Domnul o cetate, DEGEABA vegheaza cel ce o pazeste. DEGEABA va sculati de dimineata,si va culcati tarziu,ca sa mancati o paine castigata cu durere; caci prea iubitilor Lui,El le da paine ca in somn."

SLAVIT SA FIE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS !

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/89691/ps-127-un-psalm-al-lui-solomon