Vreau să fiu special(ă)!
Autor: Gabriel Tudor
Album: mesagerul Domnului
Categorie: Diverse

    Nu asta ne-am dorit cu toții și poate ne mai dorim și acum? Hai, fii sincer și recunoaște: oricât de modest ai fi, tot e ceva acolo, în tine, care strigă: Vreau să fiu cineva, vreau să ies din rând, vreau să fiu altfel!
    Nu e nimic anormal să îți dorești să faci o diferență în lume. Dumnezeu face diferența în fiecare secundă și se așteaptă să o faci și tu, că doar ești copilul Lui (Isaia 43:1). Problema constă în ce înseamnă să fii special, în ziua de azi.
    Sigur, mulți și-ar dori să fie ca vedetele, profesorii, sportivii, directorii, pastorii sau preoții preferați. Poate chiar să îi depășească în performanțe, atitudini, înțelepciune și experiență de viață. Adevărul este că puțini reușesc și, de cele mai multe ori, ceilalți rămân cu o adevărată dezamăgire: aceea de a fi un om normal, un simplu om obișnuit.
    Adevărul e că, într-o lume în care totul se petrece cu o viteză incredibilă, e aproape imposibil să mai fii remarcat, dacă nu faci ceva cu adevărat ieșit din comun. Dar, viteza nu e chiar atât de mare încât să nu observi persoane cu defecte fizice evidente, oameni care plâng, bolnavi psihic, cerșetori și alți amărâți.
    Știi ce au toți aceștia în comun? Sunt speciali. Ei nu duc o viață normală, ei nu și-au dorit să fie speciali, ci ar da orice, ar da tot ce au ei mai de preț (puține lucruri, poate, sau chiar nimic) să fie... normali, să trăiască o viață obișnuită, banală.
    Ok, dar cum a rămas cu vedetele, sportivii, profesorii, managerii de top?
    Ei bine, totul se plătește în viață e o vorbă de-a mamei, a cărei realitate continui să o conștientizez zilnic. Crezi că acei oameni de succes pe care îi iei drept model au ajuns unde sunt fără să urce un drum? Crede-mă, orice poziție înaltă cere un preț pe măsură, iar pentru asta am ca exemplu ținta supremă: Iisus Hristos. Cine și unde este El, acum? Este Ușa oilor (Ioan 10:7), stă la dreapta puterii lui Dumnezeu (Matei 26:64) și ca să ajungă în acea poziție a urcat un drum.
    Dar, înainte de a urca spre Cruce, a coborât către cele de jos. El, Cel mai de Sus, pentru a fi desăvârșit (inclusiv în natura umană), a coborât în cele mai de jos. Iar după ce a făcut asta, a început să urce pe un drum pe care niciunul dintre noi nu și l-ar dori. Un drum care s-a încheiat cu multă, foarte multă suferință.
    Deci, pentru a fi singurul mijlocitor între Dumnezeu și oameni (1 Timotei 2:5), Domnul Iisus a plătit: S-a dat pe Sine însuși ca preț de răscumpărare pentru toți (1 Timotei 2:6).
    Dacă vrei să fii special cu adevărat, nu trebuie să faci ceva să fii special, trebuie să fii normal și să faci lucruri speciale pentru cei aflați în nevoie (Matei 25:35-40). Asta a făcut și Mântuitorul nostru, modelul tuturor modelelor: a fost un om normal, modest (în aparițiile Lui), care a făcut lucruri speciale, mărețe!
    Așa că, înainte de a fi dezamăgit de viața ta banală, întreabă-te dacă într-adevăr vrei să fii altfel și dacă ești dispus să plătești prețul pentru a fi cu adevărat special.
    Dumnezeu are un plan cu viața fiecăruia, iar darurile Lui sunt oferite pe măsura puterii noastre. O viață obișnuită poate părea de nedorit, însă nu uita că Domnul nostru lucrează prin oameni obișnuiți, pe care El Însuși îi face speciali!
    Pentru Iisus Hristos, tu ești deja special (Isaia 43:4), căci El a murit pentru tine, iar o dragoste mai mare ca asta nu există... (Ioan 3:16)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/89587/vreau-sa-fiu-special-a