Corecții sau lingușeli. Tu ce preferi?
Autor: Vestitorul
Album: mesagerul Domnului
Categorie: Diverse

    Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor. (Psalmi 140:5)

    Nu există om pe lumea asta să nu greșească. Indiferent cât de „bun” ai fi, nu ești bun cu adevărat. Numai Dumnezeu e bun, fapt confirmat chiar de Fiul Său (Luca 18:19). Drept urmare, toți greșim. Însă avem o problemă: Dumnezeu ne vrea sfinți (1 Petru 1:16), adică fără pată, fără greșeală, fără nimic rău în noi. Cum e posibil așa ceva, când noi deseori nici nu realizăm unde greșim? Simplu: Domnul ne atrage atenția și ne îndrumă prin Cuvântul Său și prin aproapele nostru.
    Din păcate, sunt din ce în ce mai puțini cei care citesc Biblia, la fel de puțini sunt și cei care merg la Biserică în fiecare săptămână, motiv pentru care Cuvântul lui Dumnezeu mai ajunge la cei aflați pe căi greșite doar prin intermediul celor din jur.
    Un om deștept ascultă de cel care îi face observație când greșește, iar primii care îl vor corecta sunt părinții lui (Proverbele 1:8-9). Iată, încă de la naștere Dumnezeu ne-a dat îndrumători care să ne ajute să creștem nu doar în trup, ci și în spirit. În maturizarea noastră, trebuie să dobândim frica de El (
Deuteronomul 10:12), căci doar așa vom avea înțelepciunea necesară evitării păcatului și curselor vrăjmașului (Proverbele 1:7).
    E greu să primești critici sau mustrări din partea cuiva, însă trebuie să luăm aminte la ele, căci ne vor aduce bucurie și ne vor ține în picioare, indiferent de ce spune „majoritatea”. Un creștin adevărat ascultă de Dumnezeu, nu intră în rândul lumii (Romani 12:2), ci caută ca în tot ce face să fie pe placul Celui care și-a dat viața pentru el. Să nu uităm niciodată că Iisus Hristos nu a murit doar ca noi să avem viață, ci ca să o avem din belșug! (Ioan 10:9-10) Dumnezeu nu lucrează cu jumătăți de măsură și nici noi nu trebuie să facem asta! Fericirea vine doar în urma ascultării învățăturilor Lui întru totul (Psalmii 15:11).
    În cazul în care detești să fii criticat și îți pleci urechea la vorbele „dulci”, la lingușeli și laude din partea celor care îți susțin greșelile, ba poate le și promovează (Romani 1:32) , am vești proaste pentru tine. O vorbă veche spune: Nu te băga în lături, că te mănâncă porcii! Altfel spus, pedeapsa care va cădea pe ei te va lovi și pe tine. Proverbe 13:9 ne explică, scurt și la obiect: sfeșnicul celor fără de lege se stinge. Adică, harul lui Dumnezeu se va îndepărta de tine și te va lăsa să vezi cum e pe calea greșită. Crede-mă, nu vrei să știi. Am fost pe acolo și nu vreau să mă mai întorc în veci!
    Sigur, dacă vei sta drept într-o lume strâmbă și vei primi critici și observații fără să ripostezi, în timp ce restul lumii contra-atacă violent, vei fi luat(ă) de fraier(ă), slab(ă) sau chiar nebun(ă). Așa au spus și despre Iisus Hristos, Dumnezeu întrupat. Cuvântul Lui confirmă un lucru de netăgăduit: fapta lui Dumnezeu, socotită de oameni nebunie, este mai înțeleaptă decât înțelepciunea lor și ceea ce se pare ca slăbiciune a lui Dumnezeu, mai puternică decât tăria oamenilor
(1 Corinteni 1:25. Parcă nu mai ești ieșit(ă) din minți, așa-i?
    Nu uita că trăim vremuri grele, în care lumea se depărtează din ce în ce mai mult de credință (2 Timotei 3:1-5), de bun-simț și de toate normele morale pe care ni le-a dat Domnul ca să trăim bine. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de îndrumare, de corecții, de prieteni adevărați, de lideri ai Bisericii, care să ne povățuiască pe calea mântuirii. Nu respinge învățătura bună în schimbul laudelor, aprecierilor greșite și cuvintelor „bune” care stârnesc mândria. Acceptă mustrările, primește pedeapsa Domnului (care vine, de regulă, prin aproapele tău) când greșești (Proverbele 3:11-12) și capătă înțelepciune direct de la Sursă. Citește Biblia cât mai des, căci acolo găsești și priceperea și puterea și voia lui Dumnezeu pentru tine, astfel încât să fii fericit și ferit de rău (2 Timotei 3:16-17). Mergi la biserică, împărtășește-te cu Trupul și Sângele Mântuitorului și roagă-l zilnic să te ajute să crești pentru Împărăția Lui.
    Așa cum bine a spus Sfântul Apostol Pavel, să ne păzim de calea nelegiuiților, de laudele, bârfa și alte obiceiuri lumești, și să stăruim în harul și cunoștința lui Iisus Hristos! (2 Petru 3:17-18)

--
Vestitorul
mesagerul Domnului

Dreptatea Ta n-am ascuns-o în
inima mea, adevărul Tău și mântuirea
Ta am spus. N-am ascuns mila Ta și
adevărul Tău, în adunare mare.

(Psalmul 39:13-14)
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/88973/corectii-sau-linguseli-tu-ce-preferi