Rezidirea spărturilor
Autor: Virgil Vîrstă
Album: fara album
Categorie: Diverse

A5

De-a lungul timpului, Biserica a cunoscut importanţa şi valoarea lucrării lui Dumnezeu, aşa cum spune Neemia în versetul 3 din cap. 6 „Am o mare lucrare de făcut.” Şi, totuşi, atât de mulţi oameni au lăsat lucrările Domnului pentru nimicurile lumii, lăsându-se înduplecaţi de „prieteni". Versetul 2 spune că: „Sambalat şi Gheşem au trimis mesageri la Neemia, care lucra la rezidirea spărturilor, şi i-au zis: vino să ne întâlnim în satele din Ono.” Şi astăzi sunt glasuri ale lumii, care cheamă credincioşii, ca să-i abată de pe calea Domnului. Dar Neemia ne dă un exemplu deosebit, spunând, în versetul 3: "Chiar dacă Sambalat şi Gheşem au insistat şi au trimis după mine de patru ori, eu nu m-am lăsat înduplecat." În versetul 6, văzând vrăşmaşii Domnului că Neemia nu se lasă înduplecat, au început cu ameninţările, cu acuzaţiile.

Am avut aici, la un botez din Biserică, un suflet căruia i-a expirat buletinul în perioada de chateheză şi mama acestui suflet nu a vrut să-i dea actele de proprietate, ca să meargă la poliţie să-şi facă buletinul, pentru că aceasta venea la Biserică. Spunea mama acestui suflet: dacă te pocăieşti nu mai ai ce căuta în casa mea.

Neemia ştia în cine s-a încrezut şi a respins toate acuzaţiile şi ameninţările. La fel a făcut şi surioara despre care v-am spus şi a mers mai departe în lucrul Domnului. Ea a urmat în continuare chemarea Domnului şi îndemnurile inimii ei şi s-a botezat, împotriva tuturor ameninţărilor.

Însă nu toţi sunt tari. Unii cedează foarte uşor, tocmai de aceea trebuie să ne rugăm ca Domnul să iasă în calea tuturor celor ce au ascultat de glasul lumii şi să-i întoarcă înapoi, în „spărtură.”

Neemia spune, în capitolul 4:20: „Dumnezeul nostru va lupta pentru noi.” Când îţi pui nădejdea în Dumnezeu şi tot ce faci, faci cu inimă, lucrând cu credinţă şi smerenie, pentru slava lui Dumnezeu, cu nici un chip nu te va lăsa Domnul. Şi noi suntem chemaţi la o mare lucrare. Suntem chemaţi să ne rugăn pentru fraţii noştri, care au întors spatele Domnului, dar şi pentru cei ce sunt nemântuiţi din casele noastre.

De asemenea, suntem chemaţi să ne rugăm pentru ţara aceasta, în care ne-a aşezat Domnul, ca să o ocrotească de orice rău, să îi dea pace de jur împrejurul graniţelor ei, dar şi pâinea cea de toate zilele. Domnul să binecuvânteze România şi pe toţi aceia care se roagă pentru ea, refăcând „spărturile”, aşa cum lucra Neemia.

Amin.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/87743/rezidirea-sparturilor