Un pahar cu lapte
Autor: G.Hernandez
Album: VINE indubitabil
Categorie: Meditatii

Într-o zi, un tânăr sărac care vindea marfă din uşă în uşă pentru plata studiilor universitare, şi-a dat seama că pentru mâncarea din acea zi nu-i va mai rămâne decât o monedă de zece cenţi, şi deja îi era foame. S-a hotârât, ca la următoarea casă la care se va opri, să spună adevărul şi apoi să ceară ceva de mâncare.

Îi deschise uşa o femeie tânără, foarte frumoasă, iar tânărul intimidat a cerut un pahar cu apă. Femeia se întoarse îndată cu un pahar de lapte spunându-i că-l vede cam înfometat de aceea a pus lapte în loc de apă. După ce-l sorbi, tânărul o întrebă cât datorează.

"Nimic, mama ne-a învăţat să nu acceptăm niciodată bani pentru un act caritabil." Tânărul a mulţumit şi s-a simţit deodată parcă mai puternic, credinţa sa în Dumnezeu care era asemeni mucului fumegând, s-a reaprins, căpătând şi o mai mare încredere în semeni.

După ani, femeia, se îmbolnăvi grav şi a fost dusă la un spital. La patul ei se afla un medic al cărui chip îi amintea de ceva nedifinit...Medicul recunoscu în ea pe tânăra de altădată. Venise timpul să-i răsplătească pentru paharul cu lapte! Cu dragoste, acordă toată atenţia pacientei care şi-a revenit în câteva zile. Femeia era destul de necăjită totuşi...aflase că a fost internată într-un spital cu plată şi deja se gândea la costurile ridicate ce trebuia să le suporte. Şi factura, nu întârzia să apară...femeia o desfăcu, dar pe marginea ei, o însemnare deosebită i-a reţinut atenţia : "Achitată integral cu un pahar de lapte în urmă cu mulţi ani.!

Lacrimi de fericire i-au umplut ochii şi din salonul ei, se putea auzi o rugăciune de mulţumire: "Mulţumesc Doamne, pentru că dragostea Ta s-a manifestat în mâinile şi în inimile oamenilor!"

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/87411/un-pahar-cu-lapte