2012
Autor: Mihai Tarnaveschi
Album: fara album
Categorie: Diverse

2012

In cateva ore intram in anul 2012! Unii spun ca in 2012 va veni sfarsitul lumii… Personal, nu cred aceste “stiri soc”. Sfarsitul va venii atunci cand Dumnezeu va decide. Oricum El a spus ca asta nu e treaba noastra. Prin urmare chiar daca ne dam cu parerea, nu se pune. J
Totus, imi doresc sa vina un sfarsit. Nu, nu acela pe care majoritatea ni-l inchipuim cu razboaie, cataclisme, foamete si genocid…
Imi doresc un sfarsit al rautatii, al urii, al discriminarii si al prostiei. Imi doresc sfarsitul promovarii decadentei morale si spirituale. Mai vreau sa vad sfarsitul ipocriziei, al falsitatii care de atata practica si popularitate a ajuns la statut de arta…
O Doamne, realizez acum in timp ce scriu, la cat de multe le doresc sfarsitul…
Dar fiindca pretuiesc timpul vostru, ca de altfel si pe al meu, as mai spune doar cateva.
Mai vreau sfarsitul comoditatii, indiferentei si mediocritatii crestinilor. (nu generalizez insa este general valabil) Vreau sa ne oprim din a ne uita unii la altii pentru a critica diferentele, fiindca asta da dovada de saracie spirituala si morala. Cat de multi mi doresc sa vad cum moare acea josnica doarinta de a demonstra ca suntem mai buni, mai cool mai destepti si mai cu mot decat altii… (in general “altii” fiind cei carora le spunem prieteni)
Dar sa stiti ca imi doresc si noi inceputuri!!! Ce bine suna!
Imi doresc sa vad cum in ciuda diferentelor sociale, intelectuale, etnice si religioase (care vrem nu vrem, exista) invatam sa traim in pace si sa ne respectam ca si oameni. Imi doresc sa invatam si ce inseamna demnitate, respect si caracter.
Imi doresc sa vad cum oamenii invata sa-si ridice privirile, mai sus ca niciodata! Mai sus de oameni, guverne, luna si stele. Sus, sus de tot – la Cel care ne iubeste atat de mult, la Dumnezeu!
Cred cu toata inima ca de aici incepe totul. Ca trebuie sa invatam sa privim din nou cum si unde trebuie. Sa privim acolo unde conteaza, acolo unde vom fi intampinati cu o privire ce aduce siguranta, acceptare si speranta. Acea privire care te patrunde pana in inima si simplu intelegi ca esti iubit(a). Acea privire care-ti da curaj sa incerci din nou si sa sti ca chiar se poate.
Prieteni, am ratacit prea mult cu privirea… si aceasta ratacire si-a cerut tributul...
Fie a fost obligata la umilinta de catre vreun bogatan ce se credea stapan si pe lumina ei, fie a devinit trufasa in fata unei stele recent descoperita si rusinata acum ca a ochit-o.
O privire corecta este una care are reverenta, smereniea si credinta pentru a nu se opri nici asupra nevoilor, nici asupra oamenilor si nici macar asupra universului; este acea privire care il cauta doar pe Dumnezeu!
De la El putem primi o noua dimineata,  un nou inceput, o noua sansa.
Daca vrem sa stim, ce trebuie sa fim, atunci e timpul sa aruncam o privire catre Cel care ne-a creat.  
 
La multi ani!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/85866/2012