Credinţa unui savant
Autor: Anonim
Album: Adevaruri vesnice
Categorie: Diverse

Ca om de ştiinţă, dr. Werner von Braun (1912-1977) era mereu invitat să vorbească la anumite întruniri.

La un prânz dat la Denver de guvernatorul statului Colorado Werner a vorbit despre "credinţa în Dumnezeu a unui savant". Printre altele, el a zis: "Publicul are un adânc respect faţă de uimitoarele cuceriri ale ştiinţei realizate în timpul vieţii noastre. Există o admiraţie pentru procesul ştiinţific de observare, de experimentare. Şi totuşi, pe unii îi supără că noi nu putem dovedi pe cale ştiinţifică faptul că există Dumnezeu. Oare va trebui să aprindem o lumânare ca să vedem soarele?

Omul Îl poate cunoaşte pe Dumnezeu numai prin revelaţia Sa în Persoana lui Isus Hristos, cum e mărturisită în Scriptură. În încercarea noastră de a-L cunoaşte pe Dumnezeu, Isus Hristos trebuie să fie ţinta eforturilor şi a inspiraţiei noastre.

Ştiinţa a constatat că nimic nu se pierde, ci totul se transformă. Dacă Dumnezeu aplică acest principiu fundamental la cele mai mărunte şi neînsemnate părţi ale universului, oare nu se aplică acelaşi principiu şi la coroana creaţiei Sale - la sufletul omului? Eu cred că da! Viaţa şi sufletul nu se pot dezintegra în nimic.

Astfel, sufletul e nemuritor. Nemurirea sufletului îl poate face să se bucure de răsplată sau să sufere".

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/84963/credinta-unui-savant