Tom creştinul şi Jerry păcătosul
Autor: Cozma Alexandru
Album: fara album
Categorie: Diverse

          Pentru mine desenele animate Tom şi Jerry în copilăria mea au avut un impact hazliu. Atunci când eram copil îl simpatizam oarecum pe Jerry, pentru că era o victimă a ostaşului Tom. Acum, matur fiind, îmi dau seama că defapt Tom era victima lui Jerry şi nu invers. Mi-am schimbat total părerea şi vreau să vă spun şi de ce.

Ştiu că Tom doar îşi făcea datoria de „pisică” ,pe când Jerry nu avea ce datorie să îşi facă, era hoţ. Biblia spune că : „Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Ioan 10:10”

Ca să împlinească în totalitate acest verset, jerry nu numai că fura dar îl mai şi înjunghia şi îl desconsidera în faţa stăpânei lui Tom. Ţineţi minte de câte ori i-a băut laptele în timp ce Tom dormea? şi putea să intre liniştit şi sătul în locuinţa lui, dar nu se mulţumea doar cu o masă copioasă, aşa că îi mai făcea câte o “surpriză” în timp ce dormea.

           Jerry era un fel de “lingău” în faţa micilor ecrane, pe la spate era hoţ şi răufăcător, apoi apărea în faţa noastră dându-se victimă, eu chiar credeam ca este. Nu vi se pare că astfel de personaje vedeţi şi dumneavoastră printre  “vedetele”  lumii ?. V-aş ruga sa vă deschideţi puţin ochii să priviţi dincolo de ceaţa aceasta care se numeşte televiziune, totul pare atât de colorat în imagini şi viaţa asta pare atat de frumoasă de parcă nu s-ar găsi nici o problemă pe pământ.

 Îşi expun “fericirile” lor oferindu-ne o părere greşită despre viaţă, ca noi să putem fi dezamăgiţi de ceea ce nu suntem. Par aşa de bogaţi şi de fericiţi parcă ne-am dori să fim şi noi ca şi ei, dar nu ştiţi câtă morfină, droguri şi operaţii estetice bagă în trupurile lor ca să poată rămânea în picioare în faţa ecranelor. Am auzit despre mulţi oameni care s-au sinucis din cauză că nu au putut să aibă o relaţie de prietenie cu o vedetă din televiziune, mă gândesc la alte persone care probabil sau sinucis că nu au putut să devină “vedete”.

          Eu cred că atunci când va veni Antihrist televiziunea va avea o mare influenţă asupra omenirii. Va încerca să demonstreze că omul poate să devină exact ceea ce vede în televiziune, bani, case, maşini, neveste câte vrei, dar cine va alege să creadă va fi dezamăgit. Va fi înjunghiat pe la spate, şi va fi jefuit cum spune Biblia. Faceţi un pas în viaţa dumneavoastră şi depărtaţi-vă de ceea ce înseamnă televiziune.

 Mulţumiţi-vă cu ceea ce sunteţi şi aveţi; acesta este sfatul meu pentru dumneavoastră, rămâneţi un simplu Tom, apăraţi-vă teritoriul.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/84697/tom-crestinul-si-jerry-pacatosul