Evanghelia lui Toma!!
Autor: Ady C
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

Am mai auzit nu demult ca ar exista o astfel de evanghelie, dar nu m-a interesat prea mult…pana azi, cand la munca s-a adus si acest lucru in discutie. Asa ca search pe google si…uimire. Sunt in jur de 114 versete, fara capitole. Am inceput sa citesc dar am ramas uimit de unele invataturi..seamana cu adevarul pe care l-a spus Iisus si apostolii, dar mai are si cate ceva adaugat..mi-am amintit imediat de ispitirea lui Iisus din pustie si modul in care a venit diavlolul la El- jumatate de adevar, restul il intorcea dupa cum vroia.

O sa pun cateva versete. Decizia e a ta ce crezi . Poti sa-ti lasi parerea in sectiunea comments: http://ady4god.wordpress.com/  In paranteze dupa fiecare verset am pus un mic comentariu propriu:

2. Iisus a spus: “Cel care cauta sa nu înceteze sa caute pâna nu va gasi, si atunci când va gasi se va tulbura, si daca se va tulbura, se va minuna si va fi rege peste tot. ” (deja m-am pierdut de tot:)))

6/B. Iisus a spus: “Nu mintiti, si ceea ce urâti sa nu faceti, caci toate sunt descoperite în fata cerului si nu este nimic ascuns care sa nu se arate si nu este nimic acoperit care sa nu se descopere. ” (“ceea ce urati sa nu faceti” – e total contrar invataturii lui Iisus de a ne ajuta unii pe altii si de a face ce nu ne place noua, ci ce-i place Domnului si celor din jur! )

7. Iisus a spus: “Ferice de leul acela pe care îl va mânca un om, caci leul se va face om. Si blestemat este omul pe care îl va mânca leul, caci leul tot se va face om . ” (abureala)

42. Iisus a spus: ” Fiti trecatori . ” (dimpotriva, El zice ca vom trai vesnic!!)

114. Simon Petru le-a spus: “Lasati-o pe Maria sa plece dintre noi, caci femeile nu sunt vrednice de viata. ” Iisus a spus: “Eu insumi o voi calauzi în asa fel încât s-o fac barbat, astfel încât sa poata devini si ea un suflet viu, asemenea voua, barbatilor. Caci orice femeie care se face singura barbat, va intra în Împaratia Cerurilor. ” (cu siguranta toate femeile se vor razvrati, si pe buna dreptate- Iisus nu ar zice asa ceva niciodata- cel putin nu adevaratul Iisus!)

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/80271/evanghelia-lui-toma