Domnul oştirilor este cu noi!
Autor: Virgil Vîrstă
Album: fara album
Categorie: Diverse

Psalmul 46. „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseşte niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar zgudui pământul, şi s-ar clătina munţii în inima mărilor. Chiar dacă ar urla şi ar spumega valurile mării, şi s-ar ridica până acolo de să se cutremure munţii. Este un râu, ale cărui izvoare înveselesc cetatea lui Dumnezeu, sfântul locaş al locuinţelor Celui Prea Înalt. Dumnezeu este în mijlocul ei: ea nu se clatină; Dumnezeu o ajută în revărsatul zorilor. Neamurile se frământă, împărăţiile se clatină, dar glasul Lui răsună, şi pământul se topeşte de groază. Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi. Veniţi şi priviţi lucrările Domnului, pustiirile, pe care le-a făcut El pe pământ. El a pus capăt războaielor până la marginea pământului; El a sfărâmat arcul, şi arupt suliţa, a ars cu foc carăle de război. „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri, Eu stăpânesc pe pământ. Domnul oştirilor este cu noi. Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.!"

   Într-o vreme de instabilitate financiară, într-o vreme de instabilitate morală, într-o vreme de nesiguranţă pe toate planurile, într-o vreme când lumea întreagă se cufundă tot mai adânc în crize de tot felul, Domnul Dumnezeu din cer ne spune cu duioşie: Priviţi în sus, spre scaunul sfânt de domnie. Pentru că „Eu sunt sprijinul şi adăpostul vostru.” Zice Domnul!      Într-o lume tot mai nesigură, într-o lume tot mai clătinată, tot mai instabilă, zice Domnul: Eu sunt ajutorul, dar şi mângâierea celor ce Mă cheamă din toată inima.

   Suflete dragi, iubiţi cititori, Domnul este Acelaşi: ieri, astăzi şi în vecii vecilor, în El nu este nici măcar umbră de schimbare. De aceea ne cheamă să ne încredem deplin în El şi să ne apropiem de Râul care izvorăşte din Tronul Sfânt şi care curge spre inimile împovărate lăsând o înviorare cerească. Şi mă rog ca Domnul să lase să curgă astăzi apa binecuvântărilor şi să inunde fiecare inimă care citeşte acest eseu. În Evrei capitolul 4:16 Cuvântul Domnului spune: „Să ne apropiem dar cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.”

   Suflete dragi Domnului, oricât de mari ar fi uriaşii care ne împresoară, Cuvântul Sfânt spune în versetul 7: NU VĂ TEMEŢI! Pentru că „Domnul oştirilor este cu noi, Dumnezeul lui Iacov este un turn de scăpare pentru noi.”

   Astăzi, Domnul te chemă să te opreşti din alergare şi să te aşezi la umbra aripilor Sale ocrotitoare. Pentru că scut şi pavăză este credincioşia Lui. El este Turnul de scăpare, ajutorul care nu lipseşte niciodată în nevoi. Oricât de mare ar fi criza cu care te confrunţi, astăzi Domnul Isus îţi spune: „Nu te îngrijora” „Eu sunt turnul tău de scăpare”. Neamurile, cei ce nu au pe Dumnezeu de partea lor se frământă şi chiar se clatină, dar cel ce-şi pune nădejdea în Domnul, este tare ca muntele Sionului. Aţinteşte-ţi privirea în sus, stai de vorbă cu Isus. Fii un biruitor în mijlocul necazurilor! Amin!

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/73760/domnul-ostirilor-este-cu-noi