SEMNELE VREMURILOR DE PE URMA
Autor: Alin Girlea
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

SEMNELE  VREMURILOR DE PE URMA
 
Text.Matei 24:1-14
 
 
I.APARITIA   INVATATORILOR   SI  INVATATURILOR   FALSE
 
II.O PREOCUPARE  SI  IUBIREA EXAGERATA  DUPA LUCRURILE  PAMNATESTI ,BANI SI PLACERILE  VIETII
 
III.O INMULTIRE  GROZAVA  A  PACATULUI 

IV. CALAMITATI, RAZBOAIE,BOLI SI FOAMETE

V. SEMNE IN CERURI

 
VI.PREGATIREA  POPORULUI  EVREU
 
VII.RASPANDIREA  EVANGHELIEI  APROAPE  IN TOATA LUMEA
 
VIII.INAINTAREA  STIINTEI SI A CUNOSTINTEI
 
IX.DISPARITIA GRANITELOR  SI UNIFICAREA OMENIRII
 

X. SFATURI  DE INCHEIRE
 
1.Bagati de seama
   Drept răspuns, Isus le-a zis: „Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. (Matei 24:4)
 
2. Vegheati  fiti treji
    Vegheaţi, dar, în tot timpul şi rugaţi-vă, ca să aveţi putere să scăpaţi de toate lucrurile acestea care se vor întâmpla şi să staţi în picioare înaintea Fiului omului.” (Luca 21:36)
 
3. Lati seama la voi
     Luaţi seama la voi înşivă, ca nu cumva să vi se îngreuieze inimile cu îmbuibare de mâncare şi băutură şi cu îngrijorările vieţii acesteia, şi astfel ziua aceea să vină fără veste asupra voastră. Căci ziua aceea va veni ca un laţ peste toţi cei ce locuiesc pe toată faţa pământului. (Luca 21:34-35)
 
4.Fiti  gata-pregatiti
     De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. 
     (Matei 24:44)
 
INCHEIERE
Dar  poate spui ca aceste evenimente au mai fost ,nut e amagi,iata ce zice Cuvantul Domnului:
 
Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci, de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!” Căci înadins se fac că nu ştiu că odinioară erau ceruri şi un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă şi cu ajutorul apei şi că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă. Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi. Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi. Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă. Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului? Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace. (2 Petru 3:3-14)
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/72043/semnele-vremurilor-de-pe-urma