Marsul Triumfal
Autor: Chindris_Daniel
Album: fara album
Categorie: Diverse

Marsul Triumfal

 

    In atmosfera galagioasa a repetitiei , unde glasul instrumentestilor concureaza cu sunetul strident a jumatatilor de masura rau calculate si interpretate de-o trompeta fals acordata.

   Dirijorul ridica bagheta sus, de pe prima pana pe ultima banca instrumentistii raresc discutile si uni se opresc din activitatile lor inutile . Brusc dirijorul incepe cantarea, cativa dintre instrumentisti pornesc la drum pe urmele notelor pierdute si  hieroglifate pe partitura veche de ani buni. Toba bate ritmul ca si o inima sanatoasa pulsand sangele pentru a adapa celulele setoase ale corpului si pentru al tine in viata. Trompeti merg pe firul melodiei insotiti de flauti si piculine batand din picior ritmul contat de dirijor. Tenorii sustin puternic punctual lor de vedere in a insoti pe cei din fata lor si a da gust melodiei prin cateva floricele bine acordata de puternici suflatori in mustiuce .Si nu in cele din urme, armonia care da viata acestei superbe opera prin a balansa si contra-balansa piesa in ritm de marsh. Toate aceste instrumente bine inchegate merg coerent  urmarind partitura si mana dorijorului .

   In tempo de marsh am pornit spre cer, cu un mare alai ca si poporul Israel la iesiera sa din Egipt. Majoritate dintre israeliti sau uscat pe nisipul desertului si nu au putut sa calce in tara promisa , numai doi dintre cei care au pornit la drum au ajuns la destinatie.

  La ridicarea maini Marelui Dirijor , Isus Hristos , toti cei pregatiti vor incepe cantarea marshului triumfal si vesnic insotiti de corul miilor de ingeri.

   Ceialalti vor continua sa staruiasca in actiunile lor inutile, povestind si aratundusi talentele de ‘ mari jazz-isti’ ai religiilor si se vor pregati pentru concertul dureros al iadului unde vor canta din dinti si din masele, find acompaniati de un cor putenic de sopranisti , strigand la octava .

 

 ESTI PREGATIT ? TI-AI ACORDAT INSTRUMENTUL  IN GAMA SCRIPTURILOR PRIN POCAINTA ?

 

                                                                                                     Chindris Daniel

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/devotionale/71471/marsul-triumfal