3.Postul
Autor: Anonim
Album: fara album
Categorie: Diverse

 

3.Postul Mai multe tipuri de post

Pag 1

In timpul in care Moise a postit 40 de zile a primit cele 10 porunci:

Exod 37:27 Domnul a zis lui Moise: „Scrie-ţi cuvintele acestea, căci pe temeiul acestor cuvinte închei legământ cu tine şi cu Israel!”28 Moise a stat acolo cu Domnul patruzeci de zile şi patruzeci de nopţi. N-a mâncat deloc pâine şi n-a băut deloc apă. Şi Domnul a scris pe table cuvintele legământului, cele Zece Porunci.

Estera a chemat tot poporul Israel la un post de 3 zile fara mancare si fara apa, ca si rezultat al postului evrei au fost crutati, nu au mai fost omorati, planurile lui Haman au dar gres si a fost spanzurat in locul lui Mardoheu. Ana care nu a putut sa conceapa un copil plangea si nu manca, adica postea:

1 Samuel 1:7 Şi în toţi anii era aşa. Ori de câte ori se suia Ana la Casa Domnului, Penina o înţepa la fel. Atunci ea plângea şi nu mânca.

Dumnezeu a auzit-o si s-a nascut profetul Samuel. Iuda, Ezra, Neemia, David este scris in Biblie ca posteau, acestia oameni erau din Vechiul Testament. Biblia ne arata mai multe feluri de a posti, Iosua a postit 40 de zile si Daniel a postit partial 21 de zile, apostolul Pavel a postit odata 3 zile si odata 14 zile, Petru a postit 3 zile si stim cu toti ca Isus a postit 40 de zile in pustie. Sunt trei feluri de a posti in biblie:

1.Postul fara apa si fara mancare.

Aceste fel de post trebuie facut mai rar si nu pentru multe zile. Acest post ar trebui facut numai daca primesti acordul medicului tau de familie.

2.Postul normal.

In acest post bei apa, depinde de cate zile postesti, poti sa mai bei sucuri naturale ca sa iti mentii puterea.

3.Postul partial

Postul partial poate fii interpretat in mai multe feluri, poate fii cu anumite feluri de mancare si apa sau suc pentru o perioada mai lunga de timp. Cel mai comun post partial il gasim in cartea Daniel. La inceputul captivitatii cand au fost dusi in Babilon, Daniel si cei trei prieteni ai lui au refuzat sa manance bucatele alese ale imparatului timp de zece zile au mancat numai verdeturi, ca sa le arata ca erau la fel de sanatosi ca si ceilalti tineri care mancau de la masa imparatului. In capitolul 10 Daniel a inceput un alt post partial timp de 21 de zile:

Daniel 10:3 N-am mâncat deloc bucate alese, nu mi-a intrat în gură nici carne, nici vin şi nici nu m-am uns deloc, până s-au împlinit cele trei săptămâni.

In tot acest timp el se focaliza asupra rugaciuni, dupa aceste 21 de zile a primit raspunsul rugaciunii printr-un inger. Durata postului in Biblie este de 3 zile, 7 zile, 14 zile, 21 de zile si 40 de zile. Dar mai sunt semnalate in Biblie o jumatate de zi de post, sau 24 de ore de post. Nu as puteaa sa iti spun ce fel de post este bine pentru tine sa il faci, timpul postului il alegi in functie de circumstante. Incepe cu o zi de post de cand soarele rasare pana cand soarele apune, vei fii uimit de rezultatele pe care t-i le va aduce un post normal, sau un post partial de o zi. Nu face pe eroul sa incepi sa postesti 40 de zile daca nu ai postit nici macar o zi in viata ta, incepe cu o zi si dupa ce ai sa vezi beneficiile, ai sa iti traiesti toata viata practicand postul. Un post de 3 zile poate sa il faca oricine, sau un post ca si al lui Daniel timp de 21 de zile, post partialDe fiecare data cand incepi sa postesti daca nu inseamna nimic pentru tine faptul ca postesti, nici pentru Dumnezeu nu va conta. Daca nu combini postul cu rugaciune si Cuvant nu este nimic altceva decat dieta. Sunt zile in care postesti in care nu poti sa te focalizezi asupra rugaciunii asa cum ai facut in alte zile cand ai postit, asa ca nu te condamna, si citeste si studiaza Cuvantul mai mult. Atunci cand postesti nu este bine sa stai in fata televizorului, sau sa ai contact vizual cu mancare. Cand incepi sa postesti pentru mai multe zile iti recomand sa bei apa naturala de izvor, apa este cel mai bun prieten al postului, te ajuta sa elimini toxinele din organism. Atunci cand incep sa postesc de obicei am o durere de cap pentru o zi sau doua, si multi oameni cred ca satana le da durere de cap, dar ceea ce se intampla este ca corpul tau elimina toxinele care s-au adunat in trupul tau de o mai lunga perioada de timp. Timp punct de vedere medical este foarte sanatos ca sa postesti, daca experimentezi o durere de cap in timp ce postesti este un semn ca trebuie sa iti continui postul, dupa 3 zile de obicei durerea de cap dispare. De fiecare data cand postesti mai putin de 3 zile corpul tau va elimina toxinele, nu este placut sa postesti, nu poti sa mananci, ai dureri de cap si nu poti sa dormi cateodata, dar iti garantezi ca daca postesti mai mult timp si bei apa naturala si sucuri naturale, toxinele din trupul tau vor iesi afara si vei gasi o placere sa postesti.

Sunt multe beneficii pentru corpul nostru din punct de vedere medical, un prim lucru care il face postul, iti elimina toxinele din organism, toxinele din trupul nostru cauzeaza boli. Postul periodic este un post necesar, postul ii da trupului tau timp sa se vindece, te elibereaza de stari de nervozitate si ii da sistemului tau digestiv o pauza. Postul iti scade tensiunea si face sa iti scada colesterolul. Postul previne bolile in trupul tau, postul facut corect te va tine departe de multe boli, de febra, racerala si probleme cu inima. Postul este o cheie mareata de a vindeca trupul nostru, iti regenereaza trupul si sufletul, postul poate vindeca reumatismul din masele noastre musculare si oase, iti regleaza circulatia sangelui, si te tine departe de boli de piele, regleaza ciclul menstrual, alergii. Postul incetineste procesul de imbatranire, Moise a postit de mai multe ori incluzande doua posturi de 40 de zile, si Biblia spune:

Deutoronom 34:7 Moise era în vârstă de o sută douăzeci de ani când a murit; vederea nu-i slăbise, şi puterea nu-i trecuse.

Atunci cand postesti sa bei multa apa naturala, facand asta vei elimina toxinele din organism, postul te va face sa vezi mai bine, sa gusti, sa mirosi, toate simturile tale naturale iti vor fii imbunatatite. Postul rupe dependenta de mancare, poate rupe puterea unui incontrolabil apetit de mancare, poate rupe dependenta de fumat, alcool si chiar droguri.

Toate informatiile pe care v-i le-am dat in legatura ca sanatatea pe care o da postul, au fost testate de doctori crestini, din mai multe carti crestine.

Avem doar o singura viata de trait aici pe pamant, deci sa nu i-o dam lui Dumnezeu, sa ne controlom trupurile si sa-i dam lui Dumnezeu tot ceea ce avem mai bun.

Ioan 10:27 Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.28 Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

 

 

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/studii/69139/3-postul