Apocalipsa de dupa...Apocalipsa
Autor: Lori Balogh
Album: fara album
Categorie: Apocalipsa

                                          Apocalipsa de dincolo de…Apocalipsa

 

Autor Lori Balogh

Sursa: www.loribalogh.ro

          www.resursebiblice.ro

 

Exista oare vreun suflet omenesc care sa ramana complet insensibil la auzul vestilor din ce in ce mai inspaimantatoare care circula in mass-media ?    Greu de crezut…

Totusi, permiteti-mi sa va intreb: Va temeti de sfarsitul lumii ? Credeti ca el ar putea avea loc chiar in aceste zile ? Cum priviti aceasta posibilitate: cu detasare, cu indiferenta, cu bucurie sau cu o teama ascunsa ?

Va marturisesc un lucru: Intentia mea este ca in urma celor prezentate in acest articol sa ne speriem putin. Sa ne speriem in asa masura incat sa alergam chiar acum la Cel care ne invita : “Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati ( toti cei speriati, as spune eu ) si Eu va voi da odihna.” ( Matei 11, 28 )

Iata doar cateva motive pentru care lumea e speriata, asteptand cu groaza Apocalipsa:

In toamna acestui an ( 2010 ) multi romani au asteptat cu sufletul la gura implinirea ( sau neimplinirea ) unei preziceri facuta de clarvazatoarea Carmen Hara din SUA. Ea a prezis pentru Romania un mare cutremur de pamant in aceasta toamna. Unii au fixat chiar si data : 23 octombrie 2010…

Unii au luat in deradere aceasta prezicere. Au venit insa seismologii ucrainieni cu aceeasi prezicere. Si ei nu sunt simpli prezicatori, ci oameni de stiinta, nu ?

Pe data de 11 noiembrie 2010, pe la orele 10 si ceva trebuia sa izbucneasca cel de-al treilea razboi mondial. Era prezis de Baba Vanga, o bulgaroaica decedata in 1996, despre care se spune ca a prezis si izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial, moartea printesei Diana si atentatul terorist impotriva turnurilor gemene de la 11 septembrie. Mai mult decat atat, Baba Vanga si-a prezis propria moarte in 1996…

Daca lucrurile s-ar fi oprit doar aici, poate ca sperietura n-ar fi fost atat de mare. Dar iata ca informaticienii au creat un software specializat care, pe baza datelor celor mai recente, a prezis si el ca pe 11 noiembrie 2010 va izbucni al treilea razboi mondial, pornind de la atacarea Iranului de catre Israel. Mai in gluma, mai in serios, comentatorii vorbeau de o noua perioada interbelica ce avea sa se sfarseasca la data amintita.

Pentru iarna lui 2010-2011 vestile nu sunt deloc incurajatoare. De data aceasta meteorologii ( nu clarvazatorii ! ) sustin ca vom avea parte de cea mai aspra iarna din intreaga istorie a omenirii, cu temperaturi ce vor atinge frecvent -30* C. ( Cei care vor citi articolul dupa iarna lui 2010-2011 vor putea confirma sau infirma prezicerea ).

Ramane de vazut …Deocamdata au inflorit magnoliile, ghioceii, gentienele si merii au dat cel de-al doilea rod in unele parti ale tarii…

Dar sa presupunem ca vom supravietui si acestei ierni fara precedent. Ce ne asteapta in primavara ? Meteorologii, climatologii si hidrologii ne avertizeaza: “Nu va mai exista niciun loc sigur pe pamant. Pretutindeni vor fi fenomene extreme: ploi torentiale, alunecari de teren, grindina, furtuni vilolente…”

Si daca nu inclinam sa le dam crezare, vin unii sa ne vorbeasca despre misteriosul proiect “HAARP” – un proiect secret american, demarat in 1992 in Alaska. Este vorba de construirea unui sistem de antene de mare putere prin care sunt trimise spre ionosfera ( la peste 60 km altitudine ) radiatii de inalta frecventa. Ionosfera, actionand ca o veritabila oglinda, reflecta aceste radiatii spre pamant sub forma unor radiatii de joasa frecventa prin care pot fi produse modificari climatice severe.

In aparenta, proiectul “HAARP” se vrea a fi pus in folosul umanitatii. In realitate insa, el este unul din cele mai secrete proiecte militare. Specialistii militari sustin ca dezastrele naturale fara precedent din ultimii ani nu sunt altceva decat consecintele unui adevarat razboi climatic purtat intre marile puteri ale lumii.

Dar omul, cat traieste spera. Sa presupunem ca vom supravietui si dezastrelor “naturale” ( produse de fapt de mana omului ) din urmatorii ani, caci ( nu-i asa ? ) omul de adapteaza la orice. Cum ramane cu anul 2012 ?  Calendarul mayas se incheie in mod misterios in 2012, fapt ce ii determina pe unii sa afirme cu tarie ca in 2012 va fi sfarsitul lumii.

Groaza apropierii sfarsitului lumii in 2012 este alimentata pe deoparte de astronomi, dar si de spiritisti. In 1961 astronomii au descoperit o nebuloasa neobisnuita pe care au numit-o “Nebuloasa Aurie”. La inceput nu i-au dat prea mare importanta. Ulterior insa au observat ca orbita sistemului nostru solar urmeaza sa treaca exact prin aceasta nebuloasa ciudata.

La inceputul  anilor ’80, in SUA s-a facut un anunt la posturile de radio in care se afirma ca sistemul nostru solar se va ciocni “nu peste multi ani” cu un nor electromagnetic.  “Nebuloasa Aurie” a fost supranumita “Centura Fotonica.”

Pe acest fond vin spiritistii care afirma ca fiinte apartinand unor civilizatii extraterestre din Constelatia Pleiadelor au transmis pamantenilor mesaje socante. Intrarea Pamantului in Centura Fotonica va avea loc, spun ei, exact in 2012. Toti locuitorii pamantului vor simti un puternic soc electric odata cu intrarea lui in Centura Fotonica, in timp ce cerul se va lumina puternic, orbindu-i pe cei neprotejati. Trupurile oamenilor care vor supravietui vor deveni fluorescente, rotatia planetei  va fi incetinita, gheata va acoperi planeta pana aproape de ecuator si viata nu va mai fi posibila decat in jurul acestuia.

Asa-zisii “extrateresti “ mai sustin ca intrarea in Centura Fotonica va insemna de fapt revenirea lui Christos, cand trupurile oamenilor vor deveni nemuritoare si supravietuitorii vor fi liberi sa calatoreasca prin Univers.

Si daca nu suntem inca destul de speriati de vestile rele care circula in mass-media, iata inca una: astronomii prevad ca in 2013 vor avea loc explozii solare fara precedent care vor distruge satelitii artificiali, facand sa cada toate comunicatiile de pe planeta. Urmarea? Economia lumii va intra in colaps…

Ce sa mai spunem de prognozata ciocnire a pamantului cu asteroidul  Apophis in 2036, un corp ceresc deloc de neglijat tinad cont ca asteroidul are o latime de 390 m. Energia eliberata in urma ciocnirii ar fi de 100 000 de ori mai mare decat cea eliberata de bomba atomica lansata asupra Hiroshimei in august 1945.  Efectele unei astfel de ciocniri ar fi devastatoare: sute de mii de km patrati ar fi devastate direct, insa intreaga planeta ar suferi din cauza norului urias de praf care ar acoperi pentru multa vreme soarele.

Nu vreau sa fac din acest articol o revista a presei. Insa nu pot trece peste o stire de ultima ora: Financial Times avertizeaza ca intreaga lume este „periculos de aproape" de o noua criza alimentara, in timp ce raportul bianual al ONU atrage atentia: „Comunitatea internationala trebuie sa ramana vigilenta la viitoare socuri ale rezervelor alimentare."  Se prognozeaza o cresterea pretului alimentelor cuprinsa intre 11 si 20 % datorita deficitului alimenar, cauzat la randul sau de fenomenele climatice violente din ultimii ani.

Iata si ultima veste rea ( promit ! ) pe care o amintesc : Profesorul  indian Gupta Swami , doctor in istoria religiilor si maestru spiritual al multor discipoli , cunoscut in intreaga lume ca prezicator si clarvazator , are sa ne spuna lucruri deloc incurajatoare noua, romanilor. In primul rand, el prezice, ca si Baba Vanga, izbucnirea celui de-al treilea razboi mondial la care va participa si Romania , datorita politicienilor iresponsabili. Tinerii vor muri pe capete in tari straine, iar presedintele Romaniei va fi ucis intr-un atentat, lucru ce va declansa o explozie sociala fara precedent.

Viata va fi mai crunta decat pe vremea comunistilor, legile vor deveni din ce in ce mai aspre iar conducatorii vor fi tot mai violenti si necrutatori. Populatia tarii se va reduce la jumatate, iar opinia publica internationala nu va putea face nimic datorita razboiului.

Ma opresc aici si vreau sa profit de „perioada interbelica” in care inca ne gasim pentru a intelege fenomenul apocaliptic pe care il traim cu totii, indiferent daca dam sau nu crezare noianului de preziceri infricosatoare pe care le auzim zi de zi.

 

Daca am fi trait  la sfarsitul secolului al XIX-lea si la inceputul celui de-al XX-lea, am fi observat ca stirile apocaliptice lipseau aproape cu desavarsire din viata omenirii. Daca cineva ar fi indraznit sa vorbeasca atunci de sfarsitul lumii, ar fi fost repede contrazis, blamat si marginalizat, ca fiind un alarmist, o „cucuvea” care nu prevesteste nimic bun.

 

Lumea de atunci era cuprinsa de febra unui optimism general. Industria era in floare, societatea de consum era in plina dezvoltare, confortul crestea vazand cu ochii si nimeni nu dorea sa se gandeasca la sfarsitul rasei umane. Oamenii de acum un secol gandeau ca societatea omeneasca a invatat suficient de mult din greselile trecutului pentru a nu le mai repeta. Toti asteptau un viitor luminos si prosper, un adevarat mileniu al pacii si armoniei.

 

In mijlocul optimismului general a izbucnit insa primul razboi mondial. Au urmat ani grei pentru omenire: distrugeri masive ale economiilor nationale, milioane de morti, dar mai ales milioane si milioane de mutilati.

 

Razboiul insa s-a incheiat. Oamenii au inceput sa reconstruiasca si sperantele au reinviat, gandind: „Acest razboi a fost lectia de care aveam nevoie. El nu se va repeta.”

 

Dar nu a trecut mult timp si, in 1939, intr-u timp in care ranile provocate de primul razboi mondial inca nu erau pe deplin vindecate, Hitler ataca Polonia, declansand cel de-al doilea razboi mondial. Au urmat cinci ani de suferinte si dezastre umane infinit mai mari decat cele produse cu doar doua decenii si ceva inainte.

 

In 1945, odata cu capitularea Japoniei, s-a  incheiat si acest razboi. Omenirea putea rasufla din nou usurata. De acum lectia era invatata...Oamenii incearca sa-si salveze optimismul si sa priveasca cu incredere in viitor. Statele lumii se aduna sub „umbrela” ONU, sperand sa evite pe cale diplomatica orice conflict posibil.

La orizont apar insa alte si alte pericole: razboiul rece intre Rasarit si Apus, inarmarea nucleara, terorismul, razboiul climatic, dezastrele naturale, incalzirea globala, criza economica...Omenirea pare un urias butoi cu pulbere care poate oricand sa explodeze. Lipseste doar scanteia.

 

Daca acum un secol erai blamat si marginalizat daca aminteai de sfarsitul lumii, astazi se vorbeste despre acest subiect pe toate canalele media. Nu trebuie sa fii un religios fanatic pentru a sustine iminenta unui sfarsit al istoriei. Carti, ziare, reviste, emisiuni radio si TV, internet, filme, toate vorbesc despre iminenta unui sfarsit.

 

Apocalipsa este la ea acasa...Traim oare acele vremuri profetizate de Mantuitorul in Luca 21, 25-31 ?

 

Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamant va fi stramtorare printre neamuri care nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor. Oamenii isi vor da sufletul de groaza in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant, caci puterile cerurilor vor fi clatinate.

Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe un nor cu putere si slava mare. Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri, sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele , pentru ca izbavirea voastra se apropie.

Si le-a mai spus o pilda: Vedeti smochinul si toti copacii. Cand infrunzesc si-i vedeti, voi singuri cunoasteti ca vara este aproape. Tot asa, cand veti vedea intamplandu-se aceste lucruri, sa stiti ca Imparatia lui Dumnezeu este aproape.”

 

Cu adevarat traim vremuri apocaliptice. Omenirea se asteapta la o multime de nenorociri, unele mai grozave decat altele, fiecare din ele putand aduce sfarsitul rasei umane si al istoriei.

 

Biblia ne invata insa cu totul altceva: Sfarsitul lumii nu va veni printr-o nenorocire asteptata, previzibila, ci printr-un eveniment neasteptat, imprevizibil pentru majoritatea omenirii.

 

Cand vor zice: „Pace si liniste!” , atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei, ca durerile nasterii peste femeia insarcinata. Si nu va fi chip de scapare.” 1 Tesaloniceni 5, 3

 

Daca va exista un sfarsit al lumii ( si el cu siguranta va exista ) , el nu va fi provocat de om, ci de adevaratul Stapan al pamantului si al intregului Univers. Revenirea lui Christos va fi cea mai mare surpriza a tuturor timpurilor, surprinzandu-i ( placut sau neplacut ?) chiar si pe crestinii care marturisesc credinta in El.

 

Care ar trebui sa fie atitudinea noastra in fata vestilor tot mai inspaimantatoare pe care le auzim zilnic ?

Sa ne speriem si sa traim permanent intr-o atmosfera de groaza ? Dar oare Tatal nostru ceresc vrea sa-L intampinam pe Domnul Christos speriati ? Ii face oare placere sa-si vada copiii ingroziti, tulburati, intr-o permanenta stare de anxietate ?

 

„Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie. Vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul nu va fi atunci.”  Matei 24, 6

 

„Cand vor incepe sa se intample aceste lucruri sa va uitati in sus si sa va ridicati capetele pentru ca izbavirea voastra se apropie.”  Luca 21, 28

 

Aceasta va fi adevarata Apocalipsa ! Oamenii si imagineaza tot felul de scenarii apocaliptice, alimentate din umbra de spiritele demonice care isi intensifica lucrarea de amgire in lume. Noi asteptam insa adevarata Apocalipsa: Descoperirea lui Iisus Christos, Mantuitorul lumii. Pentru aceasta traim, pentru aceasta lucram si suntem gata sa ne dam chiar si viata.  Cu bucurie. Si cu speranta !

 

 

 

 

                                

 

      

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/65277/apocalipsa-de-dupa-apocalipsa