Un Craciun insangerat
Autor: Vasile Iancu
Album: fara album
Categorie: Nașterea Mântuitorului

Un altfel de craciun

Matei cap 2.17-18 Atunci s-a auzit un tipat in Rama, plangere si bocet mare: Rahela isi jelea copii si nu voia sa fie mangaiata, pentru ca nu mai erau.

Dumnezeua vrea ca noi sa sarbatorim nasterea Lui Isus in inima noastra, un Craciun fara nasterea fiului lui Dumnezeu in suflet este un Craciun gol si fara Dumnezeu, este Craciunul cu gust amar de pamant, al dezamagirii omenesti.

Este sarbatoarea sperantei de viata pentru rasa umana adusa din inaltul cerului de catre Singurul Fiu al lui Dumnezeu. Dincolo de nasterea supranaturala a Domnului Isus, dincolo de elementele care confirma nasterea miraculoasa a pruncului Isus, Intruparea Fiului lui Dumnezeu trebuie sa aiba loc in ieslea fiecarui suflet omenesc.

Dincolo de realitatea istorica de netagaduit a nasterii unui Fiu de Dumnezeu acum 2000 de ani, realitate consemnata in analele istoriei, dorinta cea mai mare a lui Isus este sa se nasca, sa ia Fiinta in fiecare inima care crede si care nu crede miracolul intruparii din fecioara Maria.

Astazi Craciunul in lumea intreaga a devenit sarbatoarea omului pentru sine, un prilej de Petrecere,  nasterea pruncului Isus nu este sarbatorita ca fapt real in inimile celor care nu au experienta nasterii din nou din Dumnezeu.

Rahela a fost sotia lui Iacov si a adus pe lume dupa o perioda in care a fost stearpa doi copii Iosif si Beniamin. La nasterea celui de al doilea copil, Rahela a murit si a fost inmormantata in Betleem de catre Iacov.

Parintii nostri imprima in noi propiul lor caracter bun sau rau. In cartea Imparatilor gasim scris depre atatia imparati care au condus rau sau bine proporul evreu la fel ca si parintii lor.

Dorinta cea mai mare a lui Dumnezeu, dincolo de lucrurile trecatoare de care avem parte pe pamant, este sa imprime in noi caracterul Sau divin si sfant, este cea mai arzatoare dorinta a lui Isus Hristos, sa seamanam cu El si numai cu El.

Rahela (din evanghelia lui Matei) care isi plange pruncii ucisi de Irod este de fapt generatia urmasa Rahelei, sunt mamele carora le-au fost omorati copii. Aceste familii au trait un alt fel de Craciun fata de cel pe care l-au trait Maria si Iosif, Simeon si Ana, magii, pastorii si noi cei care credem in Fiul Lui Dumnezeu. Nevinovat au avut parte de un Craciun insangerat si plin de lacrimi, Matei scrie ca „Rahela isi jelea copii si nu voia sa fie mangaiata, pentru ca nu mai erau.” La cateva zile distanta de bucuria nasterii lui Isus in ieslea Betleemului, mamele din acel satuc uitat de lume au avut cruci si morti in casele lor. De ce?

Este, daca vrei, raspunsul la intrebarea -De ce se inampla lucruri rele oamenilor buni?

Pe pamant imparateste Satan si ori de cate ori vin necazuri peste oamenii din jurul nostru si peste noi, ne amintim ca cel care aduce suferinta si moartea este ingerul intunericului.

Mamele traiesc prin copii si lacrimile urmaselor Rahelei sunt lacrimile mamelor noastre cand ni se intampla lucruri rele, sunt lacrimile noastre pentru rudele si prietenii nostrii nemantuiti cand mor neimpacati cu Dumnezeu.

Isus a adus sange pe pamant inca de la nastere si a provocat tulburare criminala in mintea bolnava a lui Irod.

Acele femei au trait un Craciun insingurat si trist. Este Craciunul insingurat al copiilor orfani din orfelinate, este Craciunul insingurat al batranilor abandandonati de propii lor copii in caminile de batrani, este Craciunul fratilor nostri din Biserica subterana din China si din tot atatea tari cu crestini persecutati, este Craciunul surorilor noastre din Afganistan care au primit scrisorile de condamnare la moarte ale sotilor pastori, este Craciunul Pastorilor care isi vad familiile inchise in temnita pentru Hristos, este Craciunul celor care sunt vaduve in Iran si Irac din dragoste pentru Dumnezeu. Un altfel de Craciun al fratilor nostri de credinta.

Nu-i uitati de Craciun pe cei prigoniti pentru Hristos si in toate zilele lasate de Dumnezeu sub soare.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/64807/un-craciun-insangerat