Viata unui om
Autor: Bacanu Maria Mihaela
Album: 1
Categorie: Adevărul

   Fiecare om are dreptul la viata si dreptul de a alege ce vrea sa faca cu viata lui. Suntem oameni, si cu toate astea, credem ca avem puterea suprema, credem ca putem lua decizii chiar daca in felul acesta ne distrugem viata. Avem impresia ca avem lumea la picioare si ajungem sa facem lucruri imorale, lucruri care, incet, incet, ne distrug viata dar nu inteleg sau nu vrem sa intelegem ca timpul pe care il avem, nu il putem cumpara cu bani iar ce a fost, nu se mai intoarce.
   Timpul este cel mai pretios dar deoarece avem doar o cantitate de timp; TIMPUL este viata ta. Poti face mai multi bani, dar nu poti face mai mult TIMP.
   Traim o viata condusa de ambitii si de bani si am uitat ca suntem oameni si avem nevoie de iubire, judecam oamenii pentru viata lor dar nu ne vedem propia viata si uitam ca dreptul de a judeca nu ne apartine.
   Dragostea si respectul nu mai au nici o valoare in viata unui om care traieste fara DUMNEZEU, ele sunt inlocuite cu ambitia, aroganta, mandria si goana dupa bani, dupa putere, dupa faima.
   Aceste lucruri nu te fac mai fericit, nu te fac mai bun, sunt tentatii care se agata de tine, ele apar sub forma unor paraziti cum ar fi: alcoolul, drogurile, jocurile de noroc etc - tentatii care iti distrug sufletul, caracterul, sentimentele, loialitatea fata de cei dragi, iti consuma banii, timpul, si uneori VIATA.
   Suntem orbiti de pacat si din aceasta cauza nu cautam fericirea acolo unde am putea sa o gasim, alergam la placerile grosolane sau rafinate, la averi, la lume, si uitam ca fericirea nu se dobandeste prin lucruri nestatornice. Singuri ne distrugem viata iar cand nu mai avem ca sa facem, dam vina pe DUMNEZEU, credem ca EL este vinovat de tot raul din viata noastra, dar raul ni-l facem singuri. Uitam pana si faptul ca avem suflet si ca sufletul este mai presus de orice si trebuie sa ne ingrijim de el.
   Ajungem sa ne facem idoli din bani, din persoane care, intr-un final, ne dezamagesc din putere, dar uitam ca, adevarata putere o are DUMNEZEU SI EL NE POATE SCHIMBA VIATA DACA VREM SI DACA II CEREM LURUL ACESTA.
   Fiecare om are nevoie de o schimbare care vine prin CREDINTA IN DUMNEZEU.

   Atunci cand renunti la viata pe care ai avut-o si alegi viata cu DUMNEZEU, oamenii incep sa rada, sa te judece, dar tu sti ca ai facut cea mai buna alegere pentru sufletul tau. Multi oameni refuza darul lui DUMNEZEU din doua motive: ori se cred prea pacatosi si cred ca DUMNEZEU nu o sa-i ierte, ori se cred prea buni, si considera ca nu au gresit cu nimic in fata LUI. Cu totii gresim in fata LUI dar EL este bun si drept sa ne ierte pacatele daca le marturisim si recunoastem ca avem nevoie de EL.
   Suntem creati dupa chipul si asemanarea LUI iar EL ne-a inzestrat cu anumite calitati ce oglindesc propia Lui fiinta, ne-a creat sa fim fericiti si sa traim o viata corecta dupa cuvantul LUI.
   EL ne-a demonstrat ca ne-a iubit si ne iubeste cu o dragoste neconditionata. Dragostea Lui este o mostenire pe care EL ne-a lasat-o. Nu trebuie sa asteptam sa ajungem in situatii disperate ca sa intelegem ca nimic altceva nu conteaza mai mult.
   NU BOGATIA, NICI REALIZARILE NOASTRE, CI MODUL IN CARE II TRATEZI PE ALTI OAMENI REPREZINTA CEL MAI PUTERNIC IMPACT PE CARE IL PUTEM LASA PE ACEST PAMANT.
   Nu e de ajuns sa spunem doar CRED, trebuie sa si facem ceea ce spune DUMNEZEU. Noi, ca si crestini, trebuie sa fim ezemplu pentru copiii nostri, pentru familia noastra, pentru oamenii din jurul nostru.
   DUMNEZEU NE DEMONSTREAZA IN FIECARE ZI CA NE IUBESTE, VREA SA FIM FERICITI, IAR DACA NE PUNEM INCREDEREA IN EL, INTR-O ZI, O SA FIM BIRUITORI.
 

 "DIAVOLUL PROMITE CE II MAI BUN DAR PLATESTE CU CE II MAI RAU, PROMITE CINSTE, SI PLATESTE CU RUSINE, PROMITE PLACERE, SI PLATESTE CU DURERE, PROMITE CASTIG, SI PLATESTE CU PAGUBA, PROMITE VIATA, SI PLATESTE CU MOARTE, DAR DUMNEZEU PLATESTE ASA CUM PROMITE. TOATE PLATILE LUI SUNT DREPTE."

   DESI NIMENI NU MA INSOTESTE EU TE VOI URMA. NU EXISTA CALE DE INTOARCERE.
 
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/eseuri/64186/viata-unui-om